Gyászjelentés

homonnai janos

Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és tisztelték, hogy életének 65. évében elhunyt kedves szaktársunk, a Pikopack Zrt. Vasas Alapszervezetének tagja, főbizalmija, a helyi üzemi tanács tagja, a kollégák Vasas Önsegélyező Pénztári küldöttje, Homonnai János Lőrinc. Kollégánk 1973.09.01 óta volt tagja a Vasasszakszervezetnek, aktív, példamutató szakszervezeti munkáját 2021-ben Vasas Szövetségért Díjjal ismertük el.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

 

Húsvéti ajánlat

2023. április 7-én, Nagypénteken, Feltámadás címmel ünnepi hangulatú gálakoncertet rendeznek a Budapesti Operettszínházban, megemlékezve ezzel Krisztus keresztútjáról. Ünnepeljen világhírű zeneszerzők léleksimogató, szívmelengető dallamaival!

A koncert első felvonását Bach, Mozart, Verdi, Dubois, Liszt és Kodály klasszikus művei alkotják, míg az est második felében a nagysikerű musicalszerző: A. L. Webber: Requiem-je csendül fel a Nagyszínpadon. A gála során közreműködnek a Budapesti Operettszínház ismert szólistái: Fischl Mónika, Süle Dalma, Vadász Zsolt, Ninh Duc Hoang Long és Pete Ádám.

Partnerünk 20% kedvezményt biztosít tagjainknak, melyet a Feltamadas20 kóddal érvényesíthetnek a színház honlapján.

Kordás László temetése

MASZSZ tisztújító kongresszus

Tisztújító kongresszust tartott  február 21.-én a Magyar Szakszervezeti Szövetség, amelyen elnököt és alelnököket is választott a tagszervezetek által delegált 92 küldött. Az elnöki posztért egyedül induló Zlati Róbert - ,aki eddig is vezette a szervezetet - megkapta a szavazatok meggyőző többségét, így a MASZSZ az ő vezetésével kezdheti meg az újabb 4 éves ciklust. A megválasztott elnök beszédében hangsúlyozta, olyan reális program került a küldöttek elé, amely nem csupán vízió, hanem meg is valósítható elképzelés. A szövetségnek két alelnöke lett, Pallagi Gyula és Kispál Viktor.
A kongresszus másik fontos döntésének eredményeként a szervezet belső felépítése is átalakul, változik többek között egyes belső fórumok szerepe, tagjainak létszáma. A régóta tervezett változtatás legfőbb célja a működés hatékonyabbá tétele a következő időszakra.
A MASZSZ kongresszusa egy nyilatkozatot is elfogadott, mely ITT olvasható.
 

James Bond akció az Operettben

A Papp László Budapest Sportarénában 2023. március 19-én este egy látványos és elegáns koncertshow-n mindenki néhány órára maga is személyesen beléphet a Bond univerzumba az ikonikus James Bond filmslágerek segítségével. A "The Best of Bond Symphonic" előadásban fellépő művészek: Füredi Nikolett, Janza Kata, Polyák Lilla, Nádasi Veronika, Dolhai Attila és Homonnay Zsolt a Danubia Zenekar kíséretében. Jegyek már 5.940,-Ft-tól vásárolhatók EZEN a linken. Páros jegy vásárlásakor a VALENTIN kódot használva 30% kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket, míg 4 db jegy egyidejű vásárlásakor a FAMILY kódot használva 40% kedvezményt kaphatnak. Jó szórakozást kívánunk!

 

 

Önsegélyező IT ülés

A tegnapi napon ülésezett a Vasas Önsegélyező Pénztár Igazgatótanácsa (IT), ahol a jelen lévők beszéltek a Pénztár 2022. évi gazdálkodásáról, szó esett a hátramaradottak segélyezését segítő szolgáltatásról, a tagszervezésről és az Öpt. módosítása miatt a belépési nyilatkozat megváltoztatásáról. Ez utóbbi kapcsán lekerül a belépési nyilatkozatról az Alapszabály átadásának igazolása. Az IT tagjai abban állapodtak meg, hogy a tagok egyszerűbb tájékozatásának segítésére a belépési nyilatkozathoz direkt csatolásra kerül viszont a szolgáltatásokról szóló rövid tájékoztató. Így már mindenki a belépésekor tudhatja, hogy milyen szolgáltatásokat tud igénybevenni, ha csatlakozik a Pénztárhoz. Az új belépési nyilatkozat hamarosan felkerül a honlap megfelelő menüjébe, addig is INNEN letölthető. 

Búcsú Kordás Lászlótól

Megrendülve értesültünk, hogy Kordás László a Magyar Szakszervezeti Szövetség korábbi elnöke, a Magyar Országgyűlés képviselője a tegnapi napon tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Kordás László 1969. november 28-án született. 1984-ben, még tanulóként lett a Vasasszakszervezet tagja. A budapesti Ikarus Járműgyárban kezdett dolgozni, először helyben, majd az országos Vasas munkájába bekapcsolódva megalapították az ifjúsági szervezetet. 1997-ben alapító elnöke volt a Autóbuszgyártók Vasas Szakszervezetének a NABI Kft.-nél. A Vasas Ifjúsági Bizottság titkára, majd elnöke lett, ebben a minőségében részt vett a Vasas elnökségének és szövetségi tanácsának tevékenységében. A Vasas vezetésének bíztatására felsőfokú tanulmányokat folytatott, hogy magasabb szintű kihívásoknak is eleget tudjon tenni. Harcos, elkötelezett tisztségviselő, a munkavállalói érdekekért kiálló, azokat képviselő, közösségteremtő ember volt. Ezt felismerve, az ezredfordulón a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége ifjúsági szervezetének, a Szakszervezetek Ifjúsági Szövetségének titkára, majd elnöke lett.

2015-től 2021-ig állt a Magyar Szakszervezeti Szövetség élén. Elnöksége idején, akárcsak korábban a Vasasszakszervezetben, illetve a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége alelnökeként, mindvégig következetes kitartással küzdött a munkások érdekeiért, erkölcsi és anyagi megbecsüléséért, azért, hogy a magyar munkavállalók valóban európai körülmények között dolgozhassanak. Szakszervezeti elkötelezettségét – melyet vasas tagságával is mindvégig kifejezett -, szakértelmét tárgyalópartnerei is elismerték és nagyra becsülték. Szívügyének tekintette a közös fellépést, a szakszervezetek és konföderációk együttműködését is. Meggyőződése volt, hogy valós eredményeket csak fáradhatatlan, szakmailag hiteles munkával lehet elérni. 

Halála pótolhatatlan veszteség mindannyiunk, az egész magyar szakszervezeti mozgalom számára.

Őszinte részvétünk a családjának és osztozunk gyászukban!

Laci nyugodj békében, emlékedet megőrizzük!

Online tréningek - Mt. módosítások és adó

Az idei évben a vasas alapszervezetek tisztségviselői részére a vasas online képzés keretében ad lehetőséget az alábbi témák megismerésére, feldolgozására:

  • február 15-én, 10:00 - 13:00-ig,2023. évi adó- és egyéb pénzügyi változások. Előadó: Somodiné Magyari Krisztina  és  Mt. módosítások I. Előadó: dr. Kiss Bettina
  • február 23-án, 10:00 - 13:00-ig, Mt. módosítások II. Előadó: dr. Kiss Bettina

Jelentkezés és regisztráció e-mailben Rácz Ferenc oktatási szakértőnél (racz.f@vasasok.hu). Jelentkezési határidő: 2023. február 14. 12.00 óra

A fenti időpontig regisztrálók részére küldjük ki a zoom meghívót a részletes ismertetővel és képzési tudnivalóval.

További információkért szintén Rácz Ferencet (tel.: +36-70-372-0041) keressétek!

Szolidaritás a pedagógusokkal

A Vasas Szakszervezeti Szövetség szolidáris a magyarországi pedagógus társadalom, az oktatásban dolgozók sztrájk mozgalmával és egyetért követeléseikkel. Közös ügyünk, az egész társadalom érdeke a közoktatás minőségének javítása, a pedagógusok megbecsülése. Felhívjuk tisztségviselőinket és a munkavállalókat, hogy csatlakozzanak hozzánk és küldjenek képet szolidaritási akciójukról, hogy elküldhessük a PDSZ és a PSZ képviselőihez, biztosítva őket támogatásunkról! A képeket folyamatosan közzétesszük online felületeinken is.

A munkába járás költségtérítése

A múlt hét pénteken megjelent 16/2023. (I. 27.) Kormányrendelettel kapcsolatosan több kérdéssel kerestek meg bennünket tisztségviselőink, tagjaink. Az egyértelműség kedvéért az alábbiakban nemcsak a múlt pénteki változást, hanem a saját gépkocsival történő munkábajárás költségtérítésének szabályait is bemutatjuk az ITT olvasható szakértői anyagban.

 

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP