„Nemkívánatos munkahelyi viselkedésről”- kérdőív kutatáshoz

zaklatasSzakszervezetünk is támogatja a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapest „Nemkívánatos munkahelyi viselkedésről” címet viselő, a munkahelyi zaklatással kapcsolatos kutatását, ezért kérünk minden e témakör iránt érzékenységet mutatót, hogy az itt található felmérés propagálásában, a kérdőív kitöltésében vegyetek részt.

Balatonlelle VASAS üdülő

Üdülési tájékoztató-Balatonlelle 2024

Szakszervezetünk balatonlellei üdülőjében ( Balatonlelle, Honvéd u. 22.) a Vasas aktív és nyugdíjas tagjai, valamint azok közvetlen hozzátartozói üdülhetnek kedvezményesen.

A gyermekbarát környezet kiválóan alkalmas családi üdülésekre.

 

Az idei, 2024-ben aktuális árak és szabad kapacitások

 

 

Néhány megjegyzés a táblázatokhoz:

   - az I. árkategória a Vasas tagokra, a II. árkategória a nem Vasas tagokra vonatkozik,

   - szobaárat kell fizetni, és a nem tagokra kell személyenként felárat fizetni,

   - az üdülési lehetőség heti turnusokban csütörtöktől csütörtökig tartó váltásban történik.

 

 

Minden további kérdés, foglalás esetén a 06-25/582-824-es telefonszámot kérjük tárcsázni!

 

Üdvözlettel,
Vasas Szakszervezeti Szövetség

 

 

Üdülési tájékoztató - Balatonalmádi 2024

A Vasas Szakszervezeti Szövetség balatonalmádi üdülője (8220 Balatonalmádi, Eötvös Károly u. 34.) az idén is május 1. és szeptember 30. között fogad vendégeket.

Szakszervezetünk üdülőjében a Vasas aktív és nyugdíjas tagjai, valamint azok közvetlen hozzátartozói üdülhetnek kedvezményesen. A gyermekbarát környezet kiválóan alkalmas családi üdülésekre. Az üdülőben nem szakszervezeti tagok üdültetése is lehetséges a megengedett mértékig, a magasabb költségtérítés megfizetése és a szabad kapacitások mellett.

Az üdülőben lehetőség van szakszervezeti képzésekre, kirándulásokra és egyéb közösségi összejövetelekre is.

Az idei, 2024-ben aktuális árak és tudnivalók ITT olvashatók!

Foglalás: az ITT található nyomtatványt, kitöltés után kérjük az udules@vasasok.hu email címre megküldeni!

Vasas kongressszus és emléktábla avatás

vasaslogo korbeszovegMájus 23-án tartotta XLVII. kongresszusát a Vasas Szakszervezeti Szövetség. A küldöttek elfogadták az előző kongresszus óta végett munkáról szóló beszámolót, a Vasas 2023. évi számviteli beszámolóját és a 2024. évi költségvetést, továbbá sor került az Alapszabály módosítására is.

A kongresszust követően a székházunk közelében lévő Horváth Mihály tér 16. számú ház falán ismételten elhelyeztük a Vasas nőmozgalom egyik legnagyobb alakjának, a mártírhalált halt Koltói Annának az emléktábláját. Az avatásra Spieglné dr. Balogh Lívia a Vasas elnöke és dr. Erőss Gábor János alpolgármester megemlékező beszédét követően került sor, akik a tábla alatt a megemlékezés és tisztelet koszorúit is elhelyezték.

alpolg elnok emlekezok tn emlektablaalpolg koszoruzvasas koszoruz1 tnvasas koszoruz2

MASZSZ Munkavédelmi szimpózium és megemlékezés

Minden érdeklődőt szeretettel várnak április 29.-én 15 órakor a MASZSZ Székház tanácstermében a Munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak emléknapja alkalmából rendezett I. MASZSZ munkavédelmi szimpóziumra. A meghívó a részletekkel ITT olvasható. A részvételi szándékot legkésőbb 2024. április 25-ig a titkarsag@maszsz.hu címen lehet jelezni.
A rendezvényt követően a Munkabalesetben megrokkantak és elhunytak emléknapja alkalmából megemlékezésre és gyertyagyújtásra kerül sor, 2024. április 29-én este, 19:45-kor a Munkában megrokkantak és elhunytak emlékművénél.(1200 Budapest, Duna-lejáró utca 13. Mansfeld Péter utca, sarok)
 

Jubileumi VÖP küldöttközgyűlés

2024. május 9.-én tartotta jubileumi ünnepséggel összekötött, tisztújító  küldöttközgyűlését a Vasas Önsegélyező Pénztár. A napirendek között szerepelt az Igazgatótanács és az Ellenőrző Bizottság valamint a könyvvizsgáló beszámolója a 2023. évi gazdálkodásról, valamint a 2024-2026. közötti időszakra szóló terv módosítása és a következő 3 éves időszak (2025-2027) pénzügyi tervének megvitatása és elfogadása és az ehhez kapcsolódó  Alapszabály módosítás. A tisztségviselők 5 évre szóló mandátuma lejárt, ezért tisztújításra is sor került. Az Igazgatótanács (IT) tagjai Bóna Erika, Dobovai Ádám, Herczeg Ádám, Radics Gyula és az IT elnöke további 1 évre Kovács Anikó. Az Ellenőrző bizottság (EB) tagjai Lakatosné Dudás Dóra és Ottucsák Péter lettek és az EB elnöke Zámbori Szabina.

Az ülés bezárása előtt az IT elnök megköszönte a pénztár leköszönő tisztségviselőinek munkáját és gartulált, sok sikert kívánt az újonnan megválasztott igazgatótanácsi és ellenőrző bizottsági tagoknak. Kérte a küldötteket, hogy segítsék a tagszervezést, hogy a Pénztár a továbbiakban is megőrízhesse stabil pénzügyi helyzetét és minél több Vasas tagnak tudjunk segítséget nyújtani. A hivatalos részt követően Kovács Anikó IT elnök és Bábel Balázs a Vasas alelnöke mondtak beszédet, majd egy ünnepi vers elhangzását követően a 25. éves jubileumra készült torta került szétosztásra. Az esemény, közös ebéddel zárult.

Hogyan veszi semmibe az Autoliv a saját munkavállalóit?

sztrajkolokA mai nap már negyedszer sztrájkolnak a sopronkövesdi Autoliv Kft. dolgozói. Az előző héthez hasonlóan újra 24 órára álltak meg a munkavállalók, hogy kiharcolják maguknak a megérdemelt fizetésemelésüket. A munkabeszüntetés ma reggel 6 órakor kezdődött.

Mint ismert, az első, még csak figyelmeztető sztrájk alatt a munkáltató egyoldalú fizetésemelést jelentett be. Ennek sem a mértékét, sem ezt az eljárást a dolgozók nem tudták elfogadni, így a tárgyalás, illetve a nyomásgyakorlás folytatása mellett döntöttek. Azóta azonban az ügyvezető nem mutat fogadókészséget a tárgyalásra, nem hajlandó leülni, reagálni a sztrájkbizottsági követelésekre, sőt az első sztrájk után több mint egy hét szabadságra ment. A munkavállalók elvárják, hogy az ügyvezető adjon magyarázatot a kialakult helyzetre!

A sztrájkbizottság az európai vezetést is tájékoztatta a kialakult patthelyzetről!

Ez az a hozzáállás, amivel a magyar munkavállalók egyre gyakrabban kénytelenek szembesülni, és amelyet nem fogadhatunk el! Nem vehetnek minket semmibe, nem tehetnek úgy, mintha nem hallanák meg a jogos követeléseinket! Az Autoliv dolgozói, tagjaink példát mutatnak nemcsak egymásnak, hanem minden Magyarországon dolgozónak!

A követeléseink változatlanok, most újra a cégvezetőn a sor, hogy megmutassa, nem üres beszéd, hogy az Autoliv megbecsüli és támogatja a dolgozóit.

- az operátori és DLS állományban (sorfelelős, anyagmozgató, stb.) foglalkoztatottak részére 15%-os bérfejlesztést,

- az indirekt fizikai állományban (raktár, műszerész, meo) foglalkoztatottak részére 12%-os bérfejlesztést,

- az étkezési hozzájárulás összegének emelését a saját munkavállalók részére 15.000 forint összegben,

- évi 160.000 forintos üdülési jutalmat úgy, hogy a juttatás feltételei azonosak maradnak a 2023-as évivel.

A sajtó kérdésekkel a Vasas alapszervezet titkárát, Marsitsné Horváth Mariannát keresheti: +36-30-411-4166

Nine, utoljára az Operettszínházban

Olasz életérzés Fellini módra az Operettszínházban: Nine/Kilenc. Az igazán pörgős, látványgazdag előadás utoljára látható a színház nagyszínpadán. Fülbemászó dallamok és varázslatos jelmezek egy igazán egyedi, monumentális díszlettel. Az előadásokban főbb szerepekben találkozhatnak többek között Nádasi Veronikával, Szulák Andreával, Auksz Évával, Füredi Nikolettel, Dolhai Attilával vagy éppen Homonnay Zsolttal.

A Vasas tagjainak 50% kedvezmény* az alábbi előadások jegyáraiból:

június 1. (szombat) 19:00

június 2. (vasárnap) 19:00

június 3. (hétfő) 17:00

 A kedvezménykód (NINE50), online vásárlás esetén, a jegyek kosárba helyezése után érvényesíthető.

*Jegyek korlátozott számban érhetők el! A kedvezmény a VIP árkategóriára nem érvényesíthető!

Frissítve!!! Nincs megegyezés, folytatódik a sztrájk az Autolivnél!

sztrajkFRISSÍTVE: mivel az április 10-i sztrájk után sem született a felek között megállapodás a Vasas helyi alapszervezete 2024. április 17-én 6 órától újabb 24 órás munkabeszüntetést jelentett be.

A március 27-én megtartott 6 órás sztrájkot követően a munkáltató nem állt elő újabb ajánlattal. A Vasas helyi alapszervezete viszont az egyoldalúan bevezetett béremelést továbbra sem tudja elfogadni. Annak érdekében, hogy
elszántságukat bizonyítsák, és követeléseiknek megfelelő nyomatékot adjanak, ma 14 órától 24 órás munkabeszüntetést tartanak a dolgozók!

A Vasas céljai tehát változatlanok, január elsejei bevezetéssel követeljük:
- az operátori és DLS állományban (sorfelelős, anyagmozgató, stb.)
foglalkoztatottak részére 15%-os bérfejlesztést,
- az indirekt fizikai állományban (raktár, műszerész, meo) foglalkoztatottak részére 12%-os bérfejlesztést,
- az étkezési hozzájárulás összegének emelését a saját munkavállalók részére 15.000 forint összegben,
- évi 160.000 forintos üdülési jutalmat úgy, hogy a juttatás feltételei azonosak maradnak a 2023-as évivel.

A sajtó kérdésekkel a Vasas alapszervezet titkárát, Marsitsné Horváth Mariannát keresheti: +36-30-411-4166

Dunaferr - Egyre kilátástalanabb helyzetben a dolgozók, folytatódik az elvándorlás

dunaivasmuAz utóbbi években az acélgyártás válsága mellett a kollektív szerződés felmondásától a sikertelen bértárgyalásokon át a részletekben kapott fizetésekig, majd az elszálló inflációig és a tulajdonosváltásig sok krízist kellett átvészelniük a Dunaferr (Liberty) dolgozóinak. A teljes cikk itt olvasható.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP