ETUC kongresszus Berlinben

50 éves az Európai Szakszervezeti Szövetség, mely 2023. május 23-26. között tartja jubileumi kongresszusát, Berlinben. A rendezvényre 41 európai ország mintegy 600 küldöttje hivatalos, akik 93 nemzeti szakszervezeti szövetséget, illetve10 európai ágazati szakszervezeti szövetséget képviselnek. A kongresszuson felszólalt Zlati Róbert a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke is, aki beszélt a magyarországi helyzetről és a kollektív szerződések fontosságáról, amihez erős szakszervezetekre, konföderációkra van szükség.
A kongresszuson sor kerül az 50 éves fennállás megünneplésére, tisztújításra, továbbá a küldöttek jóváhagyják a 2019-2023-as beszámolót, módosítják az ETUC alapszabályát, és elfogadják a legfontosabb dokumentumokat, köztük a Berlini Kiáltványt és az ETUC 2023-2027-es cselekvési programját.
 
 
 
bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP