Hogyan veszi semmibe az Autoliv a saját munkavállalóit?

sztrajkolokA mai nap már negyedszer sztrájkolnak a sopronkövesdi Autoliv Kft. dolgozói. Az előző héthez hasonlóan újra 24 órára álltak meg a munkavállalók, hogy kiharcolják maguknak a megérdemelt fizetésemelésüket. A munkabeszüntetés ma reggel 6 órakor kezdődött.

Mint ismert, az első, még csak figyelmeztető sztrájk alatt a munkáltató egyoldalú fizetésemelést jelentett be. Ennek sem a mértékét, sem ezt az eljárást a dolgozók nem tudták elfogadni, így a tárgyalás, illetve a nyomásgyakorlás folytatása mellett döntöttek. Azóta azonban az ügyvezető nem mutat fogadókészséget a tárgyalásra, nem hajlandó leülni, reagálni a sztrájkbizottsági követelésekre, sőt az első sztrájk után több mint egy hét szabadságra ment. A munkavállalók elvárják, hogy az ügyvezető adjon magyarázatot a kialakult helyzetre!

A sztrájkbizottság az európai vezetést is tájékoztatta a kialakult patthelyzetről!

Ez az a hozzáállás, amivel a magyar munkavállalók egyre gyakrabban kénytelenek szembesülni, és amelyet nem fogadhatunk el! Nem vehetnek minket semmibe, nem tehetnek úgy, mintha nem hallanák meg a jogos követeléseinket! Az Autoliv dolgozói, tagjaink példát mutatnak nemcsak egymásnak, hanem minden Magyarországon dolgozónak!

A követeléseink változatlanok, most újra a cégvezetőn a sor, hogy megmutassa, nem üres beszéd, hogy az Autoliv megbecsüli és támogatja a dolgozóit.

- az operátori és DLS állományban (sorfelelős, anyagmozgató, stb.) foglalkoztatottak részére 15%-os bérfejlesztést,

- az indirekt fizikai állományban (raktár, műszerész, meo) foglalkoztatottak részére 12%-os bérfejlesztést,

- az étkezési hozzájárulás összegének emelését a saját munkavállalók részére 15.000 forint összegben,

- évi 160.000 forintos üdülési jutalmat úgy, hogy a juttatás feltételei azonosak maradnak a 2023-as évivel.

A sajtó kérdésekkel a Vasas alapszervezet titkárát, Marsitsné Horváth Mariannát keresheti: +36-30-411-4166

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP