Régiós értekezlet - Nyugat-Dunántúl

Ma ülésezik a Vasas Nyugat-dunántúli régió titkárainak értekezlete Zalaegerszegen. Az összejövetelen részt vesz László Zoltán, a Vasas alelnöke és Michael Lichel, a TPI kft. vezetője is. A jelenlévők Molnár Ákos régiós ügyvivő vezetésével értékelik ki a 2017-es évet és vitatják meg a jövő évi feladatokat.

Munka törvénykönyv módosításokkal

A „2017. évi CLVI. törvény a szociális hozzájárulási adó csökkentéséről és a kapcsolódó törvények módosításáról” szóló törvényt az Országgyűlés a 2017. november 14-i ülésnapján fogadta el. A törvény 81.fejezet 202.§-a tartalmazza a „munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény” módosítását. Ennek kapcsán, a Munka törvénykönyvét a 2018. január 1-től hatályos módosításokkal megtaláljátok a honlapunk Dokumentumtárában! Az anyagot Tarsoly Imréné a Vasas szakértője készítette. Köszönjük!

Munkavédelmi oktatás

December 11-én  az alapszervezeteink részére  munkavédelmi képzést szervezünk. A képzés helyszíne a Vasas Székház, Budapesten. Az előadó Győrfi Gábor (Knorr-Bremse, Budapest) lesz. A  témák: munkahelyi gyakorlatok, jogok, kötelességek, lehetőségek a munka világában.

Jelentkezni Rácz Ferencnél lehet a racz.f@vasasok.hu email címen. Jelentkezni határidő: december 6.

Már a Daciában is jobban keresnek, mint nálunk

Lassan kezdődnek a bértárgyalások a honi feldolgozóipari cégeknél. A munkavállalók 10-12 százalékos alapbér-fejlesztést szeretnének látni. Van is mit ledolgozni, a Dacia gyárában az alsó jövedelemsor messze meghaladja az itthon jellemzőt - olvasható a Zoom.hu oldalon.

#metoo - we too

Igen, mi is csatlakozunk, november 25-én a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján! Nem azzal, hogy megnevezzük a zaklatókat, hanem azzal, hogy segítő kezet nyújtunk a bántalmazottaknak.

A zaklatás az emberi méltóság és szabadság elleni bűncselekmény! De tudjuk, hogy nagymértékben látens jelenségről van szó, amely csak ritkán kerül felszínre. Az esetek kivizsgálása sem jellemző, a szexuális zaklatás ügyekben hozott elmarasztalások száma pedig renkívül alacsony. Az is tény, hogy szexuális zaklatást szinte minden munkahelyen elkövetnek és szexuális zaklatást bárki elszenvedhet. A zaklatás elszenvedői pedig megalázva, semmibe véve érzik magukat és félnek, erősen traumatizálódnak.

Az áldozatok a megtörtént esetek legnagyobb részében nem fordulnak ezzel a problémával sehová. Miért? Mert nem tudják hova fordulhatnak. Ezen akarunk változtatni. A Vasas Nőbizottsága készített egy plakátot, amelyen rajta vannak azon szervezetek elérhetőségei, ahova a bántalmazottak segítségért fordulhatnak. A plakátot közzétesszük itt és a facebook oldalunkon is, valamit kifüggesztjük a területünkön lévő munkahelyeken is.

Ha érintett vagy, tudd, NEM A TE HIBÁD, nem csináltál semmi rosszat! Tudd: NEM VAGY EGYEDÜL! Van aki meghallgat, megért és segít!

Megérkezett a Mikulás

Több alapszervezetünknél is járt már a Mikulás. Sorra kapjuk a beszámolókat a titkároktól, hogy a közelgő ünnepekre való tekintettel valamilyen kedves meglepetéssel örvendeztetik meg a Vasas tagjait. Van ahol karácsonyi ünnepséget szerveznek, több helyen pedig a tagok/munkavállalók gyermekei kaptak meglepetés csomagot a helyi Mikulástól. A győri székhelyű Katek Hungary Kft.-nél és Mátészalkán a Hoya Zrt.-ben - ahogy arról a képek is árulkodnak - ajándékcsomagokat osztottak szét az alapszervezet tagjai részére. Az EMA-LION Kft. Vasas Munkavállalók szakszervezeti bizottsága is döntött arról, hogy az idén, karácsony alkalmából megajándékozza tagjait.

A VASAS a karácsony közeledtével is odafigyel tagjaira, és ajándékkal kedveskedik nekik!

Ma is oktattunk

A mai napon az IBM cég budapesti, székesfehérvári és váci tisztségviselői vettek részt a budapesti székházunkban megtartott üzemi tanács képzésen. Az oktatás előadói Szőke Zoltán és dr. Kiss Bettina a Vasas szakértői voltak. Mint tudjuk, az üzemi tanács közvetlen képviselet, melynek tagjait a munkavállalók közvetlenül választják. Alapvetően a vezetést támogató, informáló és döntések előkészítését segítő testület. De pontosan mi a feladata, hatásköre és kötelezettségei? Hogyan néz ki a magyar jogi szabályozás az üzemi tanácsokra vonatkozóan? Többek között ezekre a kérdésekre kaptak válaszokat a rendezvényen jelenlévő kollégák.

 

Gyűlnek a cipősdobozok - Csatlakozz Te is!

A karácsony közeledtével, a múlt héten országszerte elkezdődött a Cipősdoboz Akció, amelyhez az idén a Vasas is csatlakozott. A Sztráda rádió is fontosnak tartja ezt az akciót, ezért ők is hirdetik a gyűjtést az online adásaikban. Folyamatosan gyűlnek az ajándékok és érkeznek a beszámolók a csatlakozó alapszervezeteinktől.  Az elkészített cipősdobozokat várjuk a Vasas Székházban is, munkanapokon 7-19 óra között!

A Nemzeti Táncszínház kedvezményes kulturális ajánlata

A Nemzeti Táncszínház  szeretettel várja a Vasas tagjait és családjaikat a megrendezésre kerülő előadásokra, melyre 10% kedvezményt biztosítanak. Bővebb információ az előadásokkal kapcsolatban megtalálható itt.

Sárkánymese 1100 Ft - 10% kedvezménnyel a Várkert Bazárban

Előadás időpontok:

2017. December 04. 15.00-15.50 

2017.december 6.-án a Sárkánymese előadáson a Mikulás is megérkezik a Táncszínházba!

 

A kedvezményes jegyigénylés módja:

A megrendelést e-mailben kell elküldeni a brezovszki.valeria@tancszinhaz.hu címre. Majd a visszaigazolást követően személyesen lehet átvenni a belépőjegyeket a színház jegyirodáiban.

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya, Szép kártya (OTP, MKB, K&H), Kultúra Erzsébet-utalvány.

 

Konferencia Győrben

Az Alternatív Vitarendezési Fórum "Az egyenlő bánásmód követelménye" című rendezvényén Molnár Ákos, a Vasas Szakszervezeti Szövetség Nyugat-Dunántúli régiójának ügyvivője is előadóként vett részt. Kerekasztal beszélgetés keretében az egyenlő bánásmód követelménye érvényesülésének témáját járták körbe a szakszervezeti tisztségviselők tekintetében, melynek során a gyakorlati tapasztalataikat is megosztották egymással és a hallgatósággal. Kiemelendő, hogy mind a munkavállalói érdekképviseletek, mind a munkáltatók humán erőforrás vezetői képviseltették magukat és érdemi párbeszédbe bocsátkoztak - írta tudósításában Kiss Bettina a Vasas szakértője, aki szintén jelen van a rendezvényen.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP