Sikeres Vasas akció a Suzukinál

900 belépési nyilatkozatot osztott szét a Vasas csapata a Suzuki gyár előtt, ma délután. A dolgozók pozitívak voltak, többen mondták, hogy régóta várták a szakszervezet létrehozását. Integettek a Vasasoknak a buszokról. Velünk vannak! Mi pedig, Veletek vagyunk! Együtt erősek vagyunk! Lépjetek be! Hajrá VASAS!

Elhunyt Talabér István

A Vasasszakszervezet vezetősége és a Központi Nyugdíjas Szervezete sajnálattal értesült arról, hogy Talabér István tagtársunk, életének 91. évében elhunyt. 1970. májusától nyugdíjazásáig a Vasas Székház főkönyvelési apparátusában dolgozott. Tavaly köszöntöttük 90. születésnapja alkalmából. Emlékét tisztelettel és kegyelettel megőrizzük. Őszinte részvétünk, együttérzésünk a családjának.

Temetésére 2019. február 27-én 1115 órakor kerül sor a XX. kerületi, Pestszenterzsébeti temetőben.

Vasas képzés a munka törvénykönyvének módosításáról

munkajogA Vasas Szakszervezeti Szövetség 2019. február 11-én, 10:00 - 14:00-ig képzést tart a tisztségviselői részére a 2019. január 1-től hatályos Mt. változásokról.

A képzés témája: a megváltozott munkajogi szabályok ismertetése, gyakorlata és a lehetséges szakszervezeti válaszok és cselekvések.

A képzés helyszíne: Vasas Székház, Bp. Magdolna u. 5-7., I. em. 122-es terem.

Előadó: dr. Kiss Bettina

Jelentkezni és regisztrálni a képzésre 2019. február 7-ig lehet, írásban, a racz.f@vasasok.hu e-mail címen.

További információ az eseménnyel kapcsolatban a 06-70-372-0041-es telefonszámon, Rácz Ferenc képzési szakértőtől kapható.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a képzésünkre!

Tilos lesz a munkahelyi Facebookozás

Újabb módosítás várható a Munka törvénykönyvét illetően, írja a piacesprofit.hu. Az uniós adatvédelmi előírások miatt változik a munkahelyi számítógépek használatának szabályozása. Egy friss törvényjavaslat alapján a Munka törvénykönyve úgy módosul, hogy tilos lesz a munkáltatótól a munkavégzésre adott számítógép magáncélú használata.

A munka törvénykönyve jelenleg csak a távmunka esetében szabályozza közvetlenül a munkáltatótól munkavégzésre kapott számítógép használatát, mely szerint a munkáltató előírhatja, hogy a tőle kapott számítástechnikai eszközt a távmunkát végző munkavállaló kizárólag a munkavégzéséhez használhatja, amit ellenőrizhet is amunkáltató. A törvényjavaslat általános jelleggel irányozza elő, hogy a munkavállaló a munkáltatótól a munkavégzéshez kapott számítástechnikai eszközt – eltérő megállapodás hiányában – kizárólag a munkaviszony teljesítése érdekében használhatja. A munkáltató az átadott számítástechnikai eszközön tárolt adatba az ellenőrzés során csak addig tekinthet be, ameddig el nem tudja dönteni, hogy az adat magáncélú adat-e.

 

Az Európai Bizottsághoz fordult a MaSZSZ

Az Európai Bizottsághoz fordult a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) a Munka törvénykönyve a túlmunka szabályait érintő módosításai miatt. A szakszervezet álláspontja szerint az új szabályozás sértheti a munkaidő-szervezés egyes szempontjairól szóló uniós irányelv rendelkezéseit.

Bérmegállapodás a Dunaferr-ben

A tavalyi évet követően 2019-ben is kétszámjegyű, átlagosan 13 százalékos béremelés lesz a Dunaferr Társaságcsoportnál.

Minden munkavállaló 25.000,- Ft havi alapbérfejlesztésben részesül, és ezen felül további, átlagosan 6,25 %-os differenciált bérfejlesztésre is sor kerül. A 13 százalékos átlagos alapbérfejlesztés 2019. január 1-től visszamenőleges hatállyal érvényes.

A béren felüli juttatások területén a munkáltató részben kompenzálja a szja emelésből eredő, a munkavállalókat terhelő többlet adóterheket. A megszüntetett étkezési utalvány helyett év végi pulykapénz kerül bevezetésre, és iskola kezdési támogatást is biztosít a vállalat.

Gratulálunk a sikeres tárgyaláshoz, és az elért kiemelkedő eredményekhez!

A részletekről itt tájékozódhattok!

Állami tulajdonrész az ÓAM-ben

A magyar állam 20%-os tulajdonrészt vásárolt több mint 30 millió euróért az Ózdi Acélműben a jelenlegi tulajdonos német Max Aicher-csoporttól. A többségi tulajdonos 60 millió euró értékű technológiai beruházást, eszközbeszerzést hajt végre annak érdekében, hogy az Ózdi Acélművek magasabb színvonalon, komplexebb termékekkel, jobb hatékonysággal lássa el feladatát. Max Aicher, a Max Aicher-csoport tulajdonosa a közös sajtótájékoztatón jónak értékelte a magyar kormánnyal való együttműködést, és hozzátette, hogy a továbbiakban is erre törekednek. Az acélipar komoly kihívásokkal küzd, az ágazat megújítása a versenyképesség fokozásának jelentős eleme. Az acélipar jelentőségét a hazai építésgazdaság is adja, amelynek 2023-ig 25 ezer milliárd forint megrendelés-állománya van, és fontos, hogy az alapanyagokat magyar gyártóktól szerezzék be - mondta a hétfői sajtótájékoztatón Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Fenti lépések lehetővé teszik, hogy a meglévő 500 munkahely biztonságban legyen, illetve az állások száma növekedjen. (forrás: MTI)

 

Munkatársat keresünk

A Vasas Szakszervezeti Szövetség kecskeméti irodájába szervezetfejlesztési munkatársat keres határozott időre.

Hol tart az AHFSZ sztrájk? - Tegnap megállapodtak

Mint ismeretes az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ)  január 24-e reggel hat és január 31-e reggel hat óra közötti időre hirdetett egyhetes sztrájkot, mert az Audi Hungaria Zrt. és a szakszervezet nem tudott megállapodni az idei évi bérekről a tavaly szeptember óta tartó tárgyalások során. Mivel a keddi tárgyalások sem vezettek megállapodáshoz, a sztrájk most is tart.

Kirúgták a szakszervezeti vezetőt a Suzukiból

frissitveAhogy arról korábban több sajtóorgánum is beszámolt, azonnali hatállyal elbocsátották az esztergomi Suzuki gyárból azt a dolgozót, aki az újonnan alakuló alapszervezet titkára lett volna. László Zoltán, a Vasas alelnöke számolt be róla, hogy az esztergomi Suzuki parkolójában alakult meg az első, üzem területén működő érdekvédelmi szervezet, mely a Vasas alapszervezeteként működik majd. Mielőtt azonban a Vasas jogászai és a helyi dolgozók megszövegezték és a menedzsmentnek elküldték az alapszervezet megalakulását bejelentő értesítést, az alapszervezeti titkárnak választott férfit behívatta a vezetés, és közölték vele, azonnali hatállyal elbocsátják a gyárból.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP