Felhívás demonstrációra!!

hosoktere 12 16A MASZSZ Elnöksége december 14-i ülésén úgy döntött, hogy csatlakozik a december 16-ra meghirdetett demonstrációhoz.

A demonstráció felhívása:
Tüntetés a rabszolgatörvény és a különbíróságok ellen 2018. december 12-én egy botrányba fulladt ülésen a Fidesz-KDNP-s parlamenti többség elfogadta a rabszolgatörvény néven elhíresült törvénymódosítást, amely a dolgozói túlórakeretet 250 óráról 400 órára emeli. Ugyanezen az ülésen megszavazták a magyar igazságszolgáltatás függetlenségének végét jelentő közigazgatási különbíróságok létrehozását.
A magyar emberek már aznap délután spontán tüntetésen tiltakoztak a magyar munkavállalók érdekeit és a magyar demokráciát súlyosan sértő két törvény ellen. Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter a másnap tartott kormányinfón úgy fogalmazott: “Nincs érdemi társadalmi tiltakozás a jogszabállyal szemben” ezért a kormány nem hátrál meg.


Mutassuk meg Orbán Viktor kormánynak, hogy milyen az, mikor a magyarok érdemben tiltakoznak, és kívánjunk együtt boldog, karácsonyt a Miniszterelnök Úrnak! Várunk mindenkit a Hősök terére december 16-án vasárnap 15:00 órától!

Vonulás 15.30-tól Andrássy út – Oktogon – Nyugati tér – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány u.

Fekete szerda

Fekete napja a magyar dolgozóknak a tegnapi. Ezt jelzi a Vasas facebbook oldalának új borítóképe és a székház homlokzatára kitűzött fekete zászló is. Sajtóközleményben is tiltakoztunk a dolgozók további sanyargatása, az embertelen túlóráztatás, a Munka Tövénykönyvének erre irányuló módosítása ellen. Nem tűrjük szó nélkül, hogy megnyomorítsák az országot a vállukon cipelő munkavállalókat! Jelenleg a sztrájkhajlandóság felmérése és útlezárási akciók folynak. Figyeljétek híreinket és csatlakozzatok!

Tiltakozik a konföderáció is. Küldje vissza az államfő megfontolása a Parlament által a munka törvénykönyvének módosításáról szóló, szerdán vitatható körülmények között elfogadott előterjesztést – ezt kéri a Magyar Szakszervezeti Szövetség Áder Jánostól. Nyílt levelet írt az államfőnek Kordás László a MaSZSZ elnöke a „rabszolgatörvényként” elhíresült törvénymódosítás miatt. A levélben azt kéri a Köztársasági Elnöktől, hogy az Alaptörvény 6. cikk (5) bekezdésében biztosított jogkörével élve az elfogadott törvényt megfontolásra küldje vissza az Országgyűlésnek. A levél teljes terjedelmében itt olvasható.

Országos tiltakozás, útlezárások

A december 8.-i tüntetést követően országos tiltakozó akcióba kezdtek a szakszervezetek. A Vasas több városban is útlezárásokat szervezett. Benke Norbert, a Vasas Szakszervezeti Szövetség régiós vezetője, a pécsi tüntetés egyik szervezője a nepszava.hu-nak elmondta, hogy a munkavállalók hatalmas többsége ellenzi a rabszolgatörvényt. Négymillió munkavállaló termeli meg a GDP-t, nem hozhatnak úgy törvényt róluk, hogy meg se kérdezik őket arról, mi a véleményük. Nem akarunk még több túlórát.- modta a szakszervezet képviselője. A teljes cikk itt olvasható.

Tiltakozunk Nyíregyházán is

2018.12.14. pénteken félpályás forgalomlassító demonstráció lesz Nyíregyházán. Tiltakozunk a ”rabszolgatörvény” néven elhíresült Munkatörvény módosítása miatt, mely a munkavállalókat fokozottan hátrányosan érinti.

Helyszín: Nyíregyháza 4.sz. fkl. Debreceni út 273 km szelvény és a 272 km szelvény között, mely Nyíregyháza irányából Debrecen irányába. A forgalom lassítását a Debreceni út 127. házszámtól a 149. házszámig tervezzük. (a be és ki, felhajtókat, járatókat szabadon hagyva az ingatlanok előtt)

A demonstráció kezdete 2018. december 14.(péntek) 12 óra, a várható befejezés 16 órakor.

Gyülekezés 12:00–12:30 között Nyíregyháza irányából Debrecen irányába a Debreceni út mellet található OMV benzinkút parkolójában lesz, a résztvevők egyénileg érkeznek gépjárművekkel, a KRESZ szabályok betartásával.

A gyűlés résztvevői nem viselhetnek védőfelszerelést, egyenruhát, vagy azzal összetéveszthető ruházatot, párt jelképeket, zászlót, erőszakot közvetítő vagy megfélemlítő jellegű félkatonai, vagy ahhoz hasonló ruházatot, továbbá arcukat nem takarhatják el. Gépjárművek megfelelő műszaki állapotban vehetnek részt a gyűlésen. Alkohol fogyasztása nem meg engedett.

Gyertek minél többen! Együtt erősebbek vagyunk! Hajrá VASAS!

Rabszolgatörvény: útlezárás biztosan lesz, de más akciók is jöhetnek még

kordasAmennyiben az országgyűlés a munka törvénykönyvének tervezetét megszavazza, mindazok nevét nyilvánosságra hozzák, akik igennel voksoltak, s valamennyi Fidesz-irodánál megjelennek, hogy szembesítsék a kormánypárti képviselőket döntésük várható következményeivel – közölte Kordás. Vagyis azzal: megint jöhet a hatnapos munkahét. A cikk folytatása...

Rabszolgatörvény: forgalomlassításba fogtak a szakszervezetek A cikk folytatása...

Vasas sajtóközlemény

A Vasas Szakszervezeti Szövetség határozottan elutasítja a Munka Törvénykönyve módosítását! Felháborítónak tartjuk a kormánypárti képviselők törvényhozási módszerét, amely szembemegy a parlamenti demokráciával. Erről szóló sajtóközleményünk itt olvasható.

Demonstráció Szolnokon a rabszolgatörvény ellen!

lassitoGépkocsis forgalomlassítással tiltakozunk a rabszolgatörvény elfogadása ellen! Találkozzunk 2018. december 11-én 8:45 órakor Szolnok külterületén a 32. sz. főközlekedési út 67 km 750 szelvényénél Szolnok irányába! A rendezvényt a Magyar Szakszervezeti Szövetség és  a Vasas Szakszervezeti Szövetség  nevében Kováts Béla szervezi.

Senki ne döntsön rólunk, nélkülünk!

Hát ezt is megtudtuk! Megszólalt Orbán: ezt gondolja a rabszolgatörvényről

orbanA miniszterelnök szerint a "buta bürokratikus akadályok" ellen tesznek a törvénymódosítással. A cikk folytatása...

Nincs megegyezés a minimálbérről

Tegnap tárgyaltak a felek a bérekről a VKF ülésén. Sajnos azonban nem jött létre a munkáltatók és a munkavállalók között egyezség. A munkáltatók nem akartak vagy nem tudtak elmozdulni a két számjegyű emelés felé, a szakszervezetek meg nem engedtek a követelésükből. A kormány pedig nem vett részt a folyamatban. A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) ülésén a munkáltatók 8-8-8 százalékos emelést szorgalmaztak a minimálbérre, a bérminimumra és az általános bérajánlásra 2019-re és 2020-ra is. A szakszervezetek pedig ragaszkodnak a kétszámjegyű emeléshez jövőre, a minimálbérnél 13 százalékos, a bérminimumnál 15 százalékot szeretnének elérni. Így nem sikerült megállapodni. Ennek az a következménye, hogy a kormány dönt, várhatóan a decemberi utolsó ülésén. A témában készült 24.hu cikk itt olvasható.

Együtt jók vagyunk!

Csatlakoztunk az Új Start Alapítvány karácsonyi játékgyűjtő akciójához. Ennek keretében ma átadtuk részükre a Budapesten összegyűjtött társasjátékokat, plüss figurákat, könyveket, annak reményében, hogy karácsonyig eljutnak majd a rászoruló gyerekekhez. Az alapítvány munkatársai lázas munkában vannak. Láttuk, ahogy nagy szeretettel válogatják és csomagolják össze a névreszóló ajándékokat, melyeket azokban a falvakban élő családokhoz juttatnak el, ahol a szülők nem is ábrándozhatnak arról, hogy játékot vegyenek a gyerekeiknek, örülnek, ha fűteni tudnak, és étel kerül az asztalukra. Nagy örömünkre szolgál, hogy segíthettünk ebben mi is.

Köszönjük azoknak a szervezeteinknek, tagjainknak, akik részt vettek a gyűjtésben, és eljuttaták hozzánk felajánlásaikat!

Tudjátok: Együtt vagyunk jók, együtt jók vagyunk!

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP