Segédlet partnerségi megállapodásokhoz

Tisztségviselőink figyelmébe! Nem csak konföderációs és szövetségi szinten, de több munkahelyi szervezetnél, megyei és régiós szinteken is tárgyalnak tisztségviselőink szolgáltatókkal a tagok részére nyújtandó kedvezmények lehetőségéről. Ennek eredményét tapasztalhatjátok Ti is, hiszen itt a honlapon, a "Szolgáltatásaink/Ajánlatok tagjainknak" menünkben egyre több helyi kedvezménylistát találtok. Szeretnénk, ha minél többen bekapcsolódnátok ebbe a folyamatba. Ehhez nyújt segítséget kettő új, a honlap Dokumentumtárába (Segédletek, ajánlások menü) feltöltött dokumentum. Az egyik egy Partnerségi megállapodás minta, a másik pedig egy levél a szolgáltató megkereséséhez. Ha a honlapról nem sikerül letölteni, akkor ugyanezeket a sablonokat megtaláljátok itt, a Vasas tisztségviselők facebook oldalán is. Sok sikert! Hajrá Vasas!

Figyelem! – Kezdődik!

Már áll a Vasas standja a Vasúttörténeti parkban! Gyere állj mellé(nk)! Ahogy azt már korábban közzétettük, a Védőháló Budapest 2018 és a Vasas 2018. április 19-22. között kiállítást rendez „Védőháló 2018” címmel, melynek témája a munkavédelem. Mi már felkészültünk, várunk Benneteket! Április 21.-én, szombaton fél tizenkettőkor tartunk előadást "A munkavédelem és munkaegészségügy, mint társadalmi érdek" témában, amelyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.

 

Stand by me!

Gyászjelentés

Mély fájdalommal tudatjuk a Vasas tagságával, hogy 103. születésnapja után öt héttel, március 20-án elhunyt Greger Lukácsné.

Julika 1949-től dolgozott a Vasas apparátusában 1971-es nyugdíjba vonulásáig. A központi nyugdíjas szervezet tagjaként tartottuk vele a kapcsolatot egészen haláláig. 100 éves születésnapján köszöntöttük Őt a Vasas vezetésével közösen. Beszélgettünk életútjáról, hallgattuk visszaemlékezését.

Búcsúztatására május 2.-án 9 órakor kerül sor a Fiumei úti sírkert ravatalozójánál és azt követően a hamvak szórására a szóró-parcellánál.

Emlékét kegyelettel megőrizzük! Nyugodjék békében!

Újabb kedvezményes lehetőség tagjainknak - Operettszínház

Kedvezményes jegyvásárlási lehetőség a Budapesti Operettszínház és a Magyar Szakszervezeti Szövetség között létrejött együttműködés keretén belül! A Marica grófnő című előadás 2018. április 24-én, április 25-én, illetve április 26-án 19:00-kor kezdődő időpontjaira, 10% kedvezménnyel. Az ajánlatot szakszervezeti tagjaink tagkártyájukkal vehetik igénybe.  

Csoportok megrendeléseiket várólistára tudják felvenni. A várólistán lévő csoportokkal a feliratkozás sorrendjében veszik fel a kapcsolatot. 

Jó belső kommunikációval a fluktuáció ellen

Mi jut eszünkbe, ha a egy cég belső kommunikációjára gondolunk? E-mail, plakátok, szóróanyagok, videók, esetleg tájékoztatók? Ezek mind-mind valóban jól használható kommunikációs felületek, de csak és kizárólag az egyirányú információáramlást támogatják.

Tegyük fel a következő kérdéseket:

  • A dolgozók tisztában vannak a céggel kapcsolatos, őket is érintő legfontosabb információkkal?
  • Hogyan közölnek egy-egy változást az alkalmazottakkal?
  • Van lehetősége a dolgozóknak arra, hogy elmondják véleményüket?
  • Készítettek elégedettségfelmérést?
  • Hallottunk már alaptalan pletykát a cégen belül?

A hatóság ellenőrizni fog - adatvédelem

Május 25-től kötelezően alkalmazni kell az új európai Általános Adatvédelmi Rendeletet (GDPR). Az európai szabályrendszer már évek óta rendelkezésre áll,a magyar jogalkotók és a hazai vállalkozások mégis lemaradtak a felkészüléssel. Dr. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadsági Hatóság (NAIH) elnöke szerint a jogalkotók határidőre elvégzik a szükséges módosításokat, az üzleti szférának pedig muszáj felkészülnie az új előírásokra. A NAIH elnökét a GDPR előnyeiről, hátrányairól, az esetleges következményekről kérdezte a Piac és Profit újságírója.

Választás - MaSZSZ Nőtagozat

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Nőtagozata, - melynek a Vasas Nőbizottsága is az alapítói között volt - 2018. április 3-án tartotta választói értekezletét. Ennek napirendjén szerepelt a beszámoló az eltelt négy évről, az SZMSZ megújítása, tisztújítás, és a következő időszakra kitűzött célok, a program.

A következő ciklusra ismét Hercegh Mária lett a Nőtagozat vezetője, az alelnöki tisztségre pedig Kiss-Rigó Alízt választotta meg a grémium.  Gratulálunk, további eredményes munkát kívánunk!

 

Forgalomgyorsító demonstráció - Veszprém

2018. április 25-én kettő és fél három között Veszprémben, a Házgyári út és a Henger utca kereszteződésében ismét demonstrálnak a helyi Vasasok. A demonstráció lényege, hogy a rendezvény biztosítása miatti rendőri jelenlét és a velük megjelenő forgalomirányítás fel fogja gyorsítani a kereszteződés forgalmát, ezért a szükséges szemaforok kiépítéséig emberi forgalomirányítás megszervezését kérik!

Titkári értekezlet - Mezőkövesd

Az Észak-magyarországi régió titkárai egy jó hangulatú kétnapos képzéssel összekötött értekezleten vettek részt Mezőkövesden, 2018. március 27-28-án. A rendezvényen jelen volt László Zoltán a Vasas alelnöke is, aki tájékoztatást adott a a 2017. évben történtekről és ismertette a Vasas 2018. évi szervezet politikai feladatait. Rácz Ferenc a Vasas szakértője pedig gyakorlatias képzéssel segített, hogy ezen feladatok könnyebben megoldhatók legyenek majd helyi szinten.

Orosz delegáció

Az Oroszországi Bányász és Kohász Szakszervezet delegációja tesz látogatást a Vasasnál április 9-13. között. A vendégeinknek bemutattuk a magyarországi szakszervezeti mozgalmat, a Vasas történetét és munkáját, különös tekintettel az acéliparra. Szerdán az orosz kollégákat a Dunaferrnél működő Vasas Szakszervezet és a gyár vezetősége fogadta Dunaújvárosban, csütörtökön pedig Székesfehérváron találkoztak a régió vezetőivel. A talákozó célja a tapasztalatcsere, egymás munkájának megismerése, a jó gyakorlatok kicserélése.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP