Gyászhír

Megrendülten és fájó szívvel tudatjuk, hogy Németh István, a Vasas volt alelnöke, 2017. augusztus 14-én délután, életének 51. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt. "Tiéd a csend és a nyugalom, miénk a könny és az örök fájdalom." A temetés helyszínéről, időpontjáról a családdal egyeztetve fogunk tájékoztatást adni

Hoya családi nap

hoya15v

Nagyszabású családi napot szervezett a HOYA Szemüveglencse Gyártó Magyarország ZRt Mátészalkán, 2017. augusztus hatodikán a dolgozóinak és családtagjainak , amelyen több mint ezren vettek részt. A cég Mátészalka legnagyobb foglalkoztatója, létszáma megközelíti az ezeregyszáz főt. Nem csoda, hogy közel ennyien vettek részt az egész napos rendezvényen.Tóth István elnök-vezérigazgató úr  megnyitó köszöntőjében ismertette a cég eredményeit, a sikereit, az előttük áll feladatokat, és megköszönte a dolgozók munkáját. Majd László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség szervezetpolitikai alelnöke beszélt arról, hogy példaértékű a cégnél az együttműködés a cégvezetés és a szakszervezet között. A Vasas továbbra is korrekt partnere szeretne lenni a munkáltatónak, az előttünk álló feladatokat közösen kell megoldanunk.

A változás megérkezett...

„Aki nem dolgozik ne is egyék” – tartja a honi mondás. Egyre közelebb azonban az idő, amikor az évszázadok óta beégett hozzáállás elveszti minden, de minden igazságtartalmát. A science fiction regények, amelyek szerint a robotok már nem csak a tojáshab felverését oldják meg helyettünk a konyhában, hanem a munkahelyeinkre is betörnek, és állásunkat veszélyeztetik, már nem távoli víziót jelentenek.

László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke jelezte, hogy csak az ő csoportosulásukhoz tartozó cégek körében négy is akad, amelyik Magyarországon olyan hatékonyságjavítási fejlesztésen dolgozik, amelynek a vége, hogy a jelenleginél jóval kevesebb emberrel ugyanazt a mennyiséget állítsák elő. A témáról szóló teljes Népszava cikk itt olvasható.

Harmadfokú hőségriadó

Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár harmadfokú hőségriadót rendelt el péntek éjfélig az egész ország területére, mivel a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 27 fokot.

A hőség nemcsak a szív- és a keringési betegségben szenvedőket, hanem az egészséges szervezetet is megviselheti. Ezért fontos a fokozott folyadékbevitel, de kerülni kell a magas koffein-, illetve cukortartalmú, valamint az alkoholos italok fogyasztását. A hőséget nehezebben viselik el a csecsemők, a kisgyermekek, az idősek, a fogyatékosok, a szívbetegek, a magas vérnyomásban szenvedők. Rosszullét esetén azonnal forduljanak orvoshoz!

Hoya - meglepetés a tagoknak

Mátészalkán, a HOYA Szemüveglencse Gyártó Magyarország Zrt. Vasas alapszervezete – negyedévenként – ajándékkal kedveskedik a tagjainak. Ebben a játékban mindenki egyenlő eséllyel vesz részt, mert sorsolás útján derül ki, hogy ki lesz a nyertes.

Gratulálunk Fekete Anita, Katona Enikő és Paragh Antalné kolléganőknek!

Továbbra is: Számítunk Rád, mert számíthatsz Ránk!

„A legnagyobb hatalom az a képesség, hogy megalkossuk, amire legjobban vágyunk, és közben értéket teremtsünk mások számára”. (Tony Robbins)

Toldi Miklósné

Válasz Dávid Ferencnek

Ahogy az már széles körben ismeretes, megkezdődik az aláírásgyűjtés a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítása ügyében, melyben a Vasas szakszervezet is tevékeny részt vállal. Ezzel kapcsolatban július 26-án, a Népszava hasábjain megjelent egy pikírt írás Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkárának tollából, "Juvenalis mondta" címmel (itt olvasható). A cikkben főtitkát úr erősen kritizálja a szakszervezeteket és magát az akciót is. Erre reagálva született meg László Zoltán a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnökének válasza (itt olvasható), mely a mai napon megjelent a Népszavában is.

A kormány késve mentené az acélipart

Pontokba szedte a hazai acélipar védelmét illető cselekvési tervét a kormány. Eszerint Varga Mihály nemzetgazdasági, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek "azonnal" támogatnia kell az ilyen típusú termékek uniós szintű piacvédelmét. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési tárcavezetőnek hasonlóképp küzdenie kell azért, hogy a termelők minél több ingyenes szén-dioxid-kvótához jussanak és hogy az iparág 2020 után is megőrizze ebbéli jogosultságát.

Jó irányba tett, de megkésett lépésnek tartja a programpontokat Balogh Béla, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke. Ahhoz képest, hogy a mentőcsomag megszervezésére a 24. órában tartunk, a mostani kormányhatározat kapkodásról és az átfogó koncepció hiányáról tanúskodik - tette hozzá. A cikk teljes terjedelmében a nepszava.hu oldalon olvasható.

több szabadság = hosszabb élet

Augusztus 4-én aláírásgyűjtés kezdődik annak a népszavazásnak a támogatására, melyet Bíró Zoltán (egy munkavállaló) nyújtott be, a következő kérdéssel: Egyetért-e Ön azzal, hogy december 24-e munkaszüneti nap legyen?

Egyetértünk! Legyen december 24-e munkaszüneti nap!

Ehhez legalább 200 ezer támogató aláírás szükséges. A rendelkezésre álló idő: 120 nap. Az aláírásgyűjtést a Vasas Szakszervezeti Szövetség minden erejével támogatja. Számítunk Rátok is! Várjuk azon alapszervezetek jelentkezését, akik az akcióban aktívan részt kívánnak venni! Jelentkezéseteket a laszlo.z@vasasok.hu email címre küldjétek. Az üzenet tárgy rovatában kérjük feltüntetni: dec 24. Minden jelentkező szervezettel felvesszük a kapcsolatot és részletes információt adunk a szigorú szabályokról, hogy minden begyűjtött aláírás érvényes lehessen. A kitöltési útmutató innen tölthető le.

A honlapunkon és facebook oldalunkon heti rendszerességgel tájékoztatunk benneteket az eseményekről. És ha kapunk tőletek élménybeszámolókat, véleményeket, fotókat, azokat is közzétesszük.

Egyetértünk! Lehessenek együtt a családok december 24-én!

HAJRÁ VASAS!

Egyenlő bánásmód a munka világában – I. rész

Az egyenlő bánásmód megsértésének egyik sarkalatos területe a munkajog világa, ahol a társadalom különböző csoportjai válhatnak a megkülönböztetés alanyaivá. A témát háromrészes cikksorozatban taglalják a jogaszvilag.hu oldalán. A szerző elsőként az egyenlő bánásmód hazai jogi szabályozását mutatja be, középpontba helyezve a védett tulajdonságok áttekintését. A második rész a bizonyítás szabályait részletezi. A harmadik pedig kitér a leggyakoribb jogsértés, az egyenlő munkáért egyenlő bér elvének megsértésével kapcsolatos szabályokra, bírósági gyakorlatra.

varsói felkelés - szakszervezeti szerepvállalás

Ma, augusztus 1-jén van a varsói felkelés 73. évfordulója. Az eseményekről megemlékezve szeretnénk egy kevésbé ismert történetet bemutatni:

A lengyelek 1944-ben elkeseredett harcukat abban a reményben kezdték meg, hogy amennyiben sikerrel járnak, a németek kiűzése utána saját kormányt alakíthatnak, és a háború után helyreállíthatják nemzeti függetlenségüket. Az egy hónapos kíméletlen harcok során kitüntette magát a 104-es Szindikalista Század (104 Kompania Syndykalistów), melyet a német megszállás alatt földalatti mozgalomként működő Lengyel Szindikalisták Uniója hozott létre.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP