Nincs megegyezés, folytatódik a sztrájk az Autolivnél!

sztrajkA március 27-én megtartott 6 órás sztrájkot követően a munkáltató nem állt elő újabb ajánlattal. A Vasas helyi alapszervezete viszont az egyoldalúan bevezetett béremelést továbbra sem tudja elfogadni. Annak érdekében, hogy
elszántságukat bizonyítsák, és követeléseiknek megfelelő nyomatékot adjanak, ma 14 órától 24 órás munkabeszüntetést tartanak a dolgozók!

A Vasas céljai tehát változatlanok, január elsejei bevezetéssel követeljük:
- az operátori és DLS állományban (sorfelelős, anyagmozgató, stb.)
foglalkoztatottak részére 15%-os bérfejlesztést,
- az indirekt fizikai állományban (raktár, műszerész, meo) foglalkoztatottak részére 12%-os bérfejlesztést,
- az étkezési hozzájárulás összegének emelését a saját munkavállalók részére 15.000 forint összegben,
- évi 160.000 forintos üdülési jutalmat úgy, hogy a juttatás feltételei azonosak maradnak a 2023-as évivel.

A sajtó kérdésekkel a Vasas alapszervezet titkárát, Marsitsné Horváth Mariannát keresheti: +36-30-411-4166

Praktiker tavasz

A Praktikernél tavasszal sem kell a magas áraktól félni. Partnerünk tavaszi árzuhanásában számos kedvezményt található a legkülönfélébb termékkategóriákban! Az ajánlatokról részletes tájékoztató ITT található.

A Praktiker Kft.-vel kötött partnercéges együttműködés keretében a kedvezményes időszakokban biztosítunk árengedményes vásárlási lehetőséget valamennyi áruházunkban a 2024-es évben a más akcióban, kiárusításban vagy ütős ár promócióban nem szereplő termékek esetén.
A 10% partnerkedvezmény érvényesítéséhez használd Vasas tagkártyádat!

Akciós napok 2024. I. félévében: április11-12-13-14.  május 9-10-11-12.  június 13-14-15-16.

Titkári találkozó Veszprémben

A Közép-Dunántúli Regionális Képviselet 2024. március 18.-án tartotta az Régiós Titkári Tanács ülését Veszprémben. A találkozón jelen volt a Spieglné Dr. Balogh Lívia a Vasas elnöke, Bábel Balázs és László Zoltán a Vasas alelnökei is. A résztvevő tisztségviselők a munkájukról, terveikről számoltak be. A Vasas elnöke és alelnöke az elmúlt időszakról és az előttünk álló feladatokról tájékoztatták a kollégákat. Az értekezlet keretében kongresszusi küldött tagokat választottunk. A régió új kongresszusi küldötteket választott - akik egyben az Intéző Bizottság tagjai - Márkus Erika Denso Kft, Várnagy Anikó Aptív Kft., Kurucz Viktor Valeo Kft., és Nagy Dániel Byd Kft.  lettek.

Több új tisztségviselő is bekerült az RTT-be. Az értekezlet jó hangulatban telt, tartalmas információval gazdagodott minden részt vevő - számolt be Holly László a régió ügyvivője.

Féláron az Operettben

Nagypénteken (március 29.-én 19h) különleges gálakoncerttel várják a nézőket a Budapesti Operettszínházban, EMBERFIA címmel.  A két felvonásos est első részében A. L. Webber Requiemjét hallgathatják meg, míg a második felvonásban egy, az ünnepi hangulathoz illő musical válogatás csendül fel.  Jegyek 50% kedvezménnyel elérhetők (kód: Gala50) az alábbi linken:

https://operett.jegy.hu/program/emberfia-husveti-galakoncert-157138/1096746)

Az ünnepi hétvégén (március 31.-én 19h) kerül színre a János vitéz című előadás is, amelyre szintén 50% kedvezménnyel (kód: Janos50) válthatók jegyek, itt:

https://operett.jegy.hu/program/janos-vitez-105562/978006

 

Sikeres figyelmeztető sztrájkot tartott a VASAS Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezete a kecskeméti Mercedes gyárban

sztrajkA VASAS Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezete a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kecskeméti telephelyének több területén figyelmeztető sztrájkot hirdetett a mai napra. A területen dolgozók csatlakoztak a munkabeszüntetéshez, támogatják a szakszervezet követelését, mely 14%-os alapbéremelést jelentene 2024. évre és 12%-os alapbéremelést 2025. évre, valamint 600.000 Ft cafetéria és vakáció juttatást mindkét évre.
A munkáltató nyilatkozata ellenére érdemi bértárgyalásokat nem folytat a szakszervezettel, ajánlata az elmúlt 5 hónapban változatlan tartalmú, mely kevesebb, mint havi 20.000 Ft-os béremelést jelentene a munkavállalók többségének.
A szakszervezetet a mai akció támogatottsága megerősítette, hogy folytassa a béremelés érdekében a megkezdett küzdelmet.
Kecskemét, 2024. március 13.

                                                 VASAS Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezete

Folytatódik a sztrájk az Autoliv Kft.-nél!

sztrajkolokA csütörtöki sikeres, a dolgozók egyhangú támogatásával lezajlott figyelmeztető sztrájk alatt a vállalat egyoldalú béremelést jelentett be, amit a mértéke miatt a helyi Vasas szervezet nem tud elfogadni....tovább

Sajtóközlemény

vasas logoMi folyik Kecskeméten? A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-nél még mindig nincs aláírt bérmegállapodás! Sajtóközlemény...

Autoliv Kft. – Sztrájk után

sztrajkA Vasas helyi alapszervezete a meghirdetettek szerint, 13 és 15 óra között megtartotta a két órás figyelmeztető sztrájkot a sopronkövesdi Autoliv Kft.-nél.

A sztrájk a munkavállalók egységes támogatásával zajlott le, sok vendégmunkás, fülöp-szigetekiek és ukránok is letették a munkát. A termelés teljesen megállt erre a két órára, a sok irodai dolgozó csatlakozása pedig egyértelműen megmutatta, hogy a Vasas követelései pontosan tükrözik vissza a munkavállalók akaratát.

A helyi Vasas alapszervezet és a mögé felsorakozó tagok és dolgozók példamutató kiállása meg is hozta az első eredményét, a munkáltató jócskán emelt a kezdeti ajánlatán, ami így már közelít a szakszervezeti követelésekhez. A bér és más juttatások emelését tartalmazó csomag – március 1-ével történő – bevezetését a vállalat be is jelentette.

A cég egyoldalú lépése a Vasasnak elfogadhatatlan, éjfélig azonban fenntartja utolsó ajánlatát. Ha arra nem születik érdemi válasz, holnaptól az eredeti követelés áll vissza, és megyünk tovább!

Köszönjük minden Autolives Vasas tagnak, dolgozónak, aki kiállt magáért, és gratulálunk a példamutató, egységes kiálláshoz!

La Mancha lovagja az Operettben

Hosszú-hosszú idő után újra ellátogat a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadára Don Quijote, La Mancha lovagja, hogy fülbemászó dalamokkal tarkított tanulságos történetét megossza Önökkel! Modern eszközökkel, gondolatisággal és látvánnyal, lenyűgöző jelmezekkel várnak minden kedves nézőt, korosztálytól függetlenül.

A Vasas tagok és családtagjaik részére 30% kedvezményt biztosítanak az alábbi előadások jegyáraiból:  

2024.03.21. 19:00

 2024.03.24. 19:00

A kedvezményt a Lamancha30 kód beírásával online, ITT lehet érvényesíteni.
Kedvezményes jegyek korlátozott számban érhetők el. Az ajánlat más kedvezménnyel nem vonható össze, illetve a VIP árkategóriára nem érvényesíthető.

Figyelmeztető sztrájk Sopronkövesden is

Figyelmeztető sztrájkot jelentett be a sopronkövesdi Autoliv-nél a Vasas sztrájkbizottsága, mivel a munkáltató csökkentené a béren kívüli juttatásokat és az általuk javasolt béremelés mértéke nem lenne elegendő a dolgozók jelenlegi életszínvonalának fenntartásához sem. A két órás figyelmeztető sztrájk időpontja: március 21. 13-15h között. A Vasas Járműbiztonsági Alkatrészgyártó alapszervezetének követelései ITT olvashatók.

 

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP