Színház ajánlat

Kedves Színházkedvelő!
Szeretettel várja Önt a Fedák Sári Színház Soroksáron! 
 
AKTUÁLIS KEDVEZMÉNYÜK:
UTOLSÓ 60 DB SZÍNHÁZJEGY AKCIÓ
750 FT / db

Jacobi Viktor: SYBILL
- operett -

2019. ÁPRILIS 28.
VASÁRNAP | 15:00 | NAGYSZÍNHÁZ

További előadások és jegyek:
https://www.jegymester.hu/hun/PlaceInfo/81343/Fedak-Sari-Szinhaz

Kedvezményes jegyek rendelhetők a készlet erejéig az alábbi telefonokon:

+3614097249   vagy    +36706129424

Egy újság a szakszervezetek ellen?

A Magyar Nemzet április 6-án az Európai Szakszervezeti Szövetséget, illetve a Magyar Szakszervezeti Szövetséget – és általában a szakszervezeteket – érintő írást tett közzé, amely számos hamis állítást tartalmaz. A cikkben egyébként egy nemzetbiztonsági szakértő elemzi a helyzetet, aki a megjelentek alapján nem rendelkezik megalapozott információkkal az érdekképviseletek működéséről.

A valótlan állítások, és a cikkben szereplő sok más tévedés miatt az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára és a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke közös levelet intézett a Magyar Nemzet főszerkesztőjéhez, kérve annak publikálását.

A Magyar Nemzet a szerkesztőség több vezetőjével -így a főszerkesztővel – történt egyeztetés ellenére sem közölte a szakszervezeti véleményt, akik arra hivatkoznak, hogy az ESZSZ főtitkára, Luca Visentini a cikket és a szakszervezeti levelet tájékoztatásul megküldte az Európai Bizottság elnökének és a jogállamiság kérdéseiért felelős bizottsági tagoknak.

Mivel a megkeresés ellenére tájékoztatást nem kaptak, ezért a MaSZSZ vezetése úgy döntött, hogy a Magyar Nemzetnek írott levelüket teljes terjedelmében közzéteszi. A levél itt olvasható.

 

Munkában megrokkantak és elhunytak emléknapja

A Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Főcze Lajos Alapítvány a Munkában megrokkantak és elhunytak emléknapja alkalmából megemlékezésre és gyertyagyújtásra invitál április 25-én fél nyolcra. Az esemény helyszíne a budapesti emlékmű, melyet a Munkában megrokkantaknak és elhunytaknak állítottak. (1200 Bp. Duna-lejáró utca 13.) A meghívó itt található.

Jön! - Európai Munkaügyi Hatóság (ELA)

Az Európai Parlament plenáris ülésén nagy többséggel jóváhagyta az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) létrehozását, így végre zöld utat kapott az EU-n belül más tagországokban dolgozó uniós munkavállalók védelmét szolgáló intézmény. A hatóság az Unió gazdasági berendezkedéséből kifolyólag leginkább a szegényebb, az EU perifériájának számító országokból a centrumországokba vándorolt, és ott dolgozó vendégmunkások jogait védené, így a rengeteg külföldön dolgozó magyarét is.

OKSZ levele a miniszterelnökhöz

A tíz szakszervezetet, 42 ezer tagot, több százezer munkavállalót képviselő Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság 

-ismételten kéri, hogy a kormány jelölje ki a tárgyalásokra a képviselőjét;

-megkezdi annak a bírósági keresetnek az előkészítését, melyet - a Kormányt képviselő személy kijelölésének elmaradása esetén - kénytelenek leszünk benyújtani, és

-folytatjuk a sztrájk előkészítését, a pontos (optimális)  időpont meghatározását.

Ez immár harmadik levelünk. A Sztrájkbizottság legutóbbi ülésén három munkatervet dolgozott ki:

a.) tárgyalásos (munkaügyi);

b.) bírósági eljárás során követendő teendők;

c.) sztrájk lebonyolító.

Még bízunk a tárgyalások eredményességében.

A levél itt olvasható!

Éljen május elseje!

Ünnepeljük együtt május elsejét Budapesten, a Városligetben! Várunk Téged, munkatársaidat, családtagokat, barátokat május elsején  a budapesti "központi" demonstrációra és majálisra! Az esemény programját és hasznos információkat itt olvashattok.
Legyünk minél többen! Keressétek a MASZSZ képviseletvezetőit, hogy a buszok megrendelését intézni tudják, jelezzétek az étel+ital jegy igényeiteket, töltsünk el közösen egy szép napot!
 
Üdvözlettel:
Vasas Szakszervezeti Szövetség Elnöksége

Fékez az autóipar

Egy fokozattal visszakapcsolhat a világ autógyártása a lanyhuló kereslet miatt. A hazai beszállítók már a "B" terv készítésén gondolkodnak. A járműipari beszállítóknak a legnagyobb gondot a szakképzett és a szakképzetlen munkaerő hiánya jelenti. Az autóipari vezetőket meglepte, hogy az elmúlt időszakban a szakszervezetek a korábbiaknál keményebben harcoltak a munkavállalók béremeléséért, a teljesítmény-, illetve hatékonyságnövekedéssel alá nem támasztott béremelések pedig gyengítik a versenyképességet.

László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke ehhez kapcsolódva megjegyezte, a sztrájkok keretek közé szorítását azok szorgalmazzák, akik elfogadják, hogy a hatalom az üzleti érdekeket a társadalmi érdekek fölé helyezi. Az itt lévő német cégek anyavállalatainál nem érzik problémának az erős szakszervezetekkel folytatott bérvitákat sem – tette hozzá. Az alelnök emlékeztetett arra, hogy már tavaly novemberben tucatnyi munkáltatóval állapodtak meg két számjegyű emelésben, ezért furcsa, ha valaki ezek után meglepődött a béremelések mértékén. A cikk teljes terjedelmében megtalálható a nepszava.hu oldalán.

Trükközés az átlagbérekkel

Ismét szép számokat közölt a KSH az átlagbérekről, csakhogy ezek továbbra sem a valós helyzetet tükrözik - olvashato a nepszava.hu cikkében. A pénteken közzétett adatok szerint 2019. januárjában a bruttó átlagkereset 343 500 forint, a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset 228 400 forint volt: mindkettő 10,6 százalékkal nőtt tavaly januárhoz képest. Ezek az adatok azonban csupán a teljes munkaidőben, a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a foglalkoztatás szempontjából jelentős nonprofit szervezeteknél dolgozók bérére vonatkoznak. A valós átlagbér - a kis cégeknél dolgozók fizetését is beleszámolva - legalább a harmadával alacsonyabb. Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint rendkívül káros, hogy a KSH továbbra is csak részleges adatokat közöl a témában, mert az továbbra sem segíti a tisztánlátást. A MaSZSZ elnöke attól tart, hogy emögött politikai szándék húzódik meg, hiszen a kormány által eddig büszkén hirdetett jelentős keresetnövekedés visszaesését nehéz lenne megmagyarázni.

Igazságosabb Európát a munkavállalóknak!

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ESZSZ) – amely 38 ország 90 szakszervezetének körülbelül 45 millió dolgozóját képviseli – hisz benne, hogy lehetséges a dolgozók számára az igazságosabb Európa megvalósítása, ami a demokrácián, a szociális igazságosságon, a minőségi munkahelyeken és a magasabb béreken alapul. Az ESZSZ felhívja az összes szakszervezeti tagot arra, hogy az európai választásokon menjen el szavazni, és azokra a pártokra, jelöltekre voksoljon, amelyek/akik támogatják szakszervezeti követeléseinket. A 2019. május 23-26. között tartandó európai választások meghatározók lesznek a munkavállalók számára. Az új Európai Parlament Európát jobb hellyé teheti - olvasható a szakszervezetek.hu oldalán.

 

 

Képzés Miskolcon

Jó hangulatú, sikeres és hasznos képzésen vettek részt az Észak Magyarországi Régió tisztségviselői melyet a TPI iroda oktatói tartottak április 11-12.-én Miskolcon - számolt be Hajdú Antal a régió vezetője. Az Organizing 2. képzésre azok kaptak meghívót akik az első fordulón részt vettek. A képzés célja, hogy minél sikeresebb szervezetek (tagtoborzás, kampányszervezés, szervezeti struktúra alakítás) működjenek a régióban!

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP