Tüntetés: NEM hagyjuk a cafetériát!

 

Utcára vonultak a legnagyobb hazai szakszervezetek a cafetéria-juttatások adókedvezményeinek megszüntetése ellen. A megmozdulás célja, hogy felhívja a kormány figyelmét az adótörvények megváltozásának negatív hatásaira. A szakszervezeti konföderációk egyetértenek abban, hogy a cafeteria-rendszer megváltoztatása, az egyes elemek kedvezményes adózásának eltörlése a dolgozóknak nettó jövedelemkiesést okoz, jövőre egy átlagos munkavállaló akár havi 40 ezer forinttal is kevesebbet vihet haza.

A tüntetés az MNB székházánál kezdődött, ahol szakszervezeti vezetők mondtak beszédeket, majd petícióval fordultak Matolcsy Györgyhöz, a Magyar Nemzeti Bank elnökéhez, amelyben azt kérték, hogy "saját eszközeivel segítse elő a szakszervezeti konföderáció törekvéseinek teljesülését a béren kívüli juttatások vonatkozásában". Mivel a petíciót a jegybank részéről nem vette át senki, így a demonstráció szervezői azt az épület falára ragasztották. A tüntetők ezután rendezett sorokban, dob- és sípszó kíséretében, kereplőzve, kiabálva a Kossuth tér elé vonultak. Amikor a Bajcsy-Zsilinszky utat félig elfoglaló menet (4,5 ezer ember) elérte az Alkotmány utcát, a tüntetés szervezői az utca végén felállított színpadon rövid beszédeket tartottak, hangos tetszésnyilvánítás közepette. A demonstráció végén Szilágyi József és Székely Tamás petíciót adott át a Miniszterelnökség munkatársának, melyet Orbán Viktor miniszterelnöknek címeztek és hasonló kéréssel fordultak a kormányfőhöz, mint Matolcsy Györgyhöz.

A béren kívüli juttatások rendszere nem luxus, az alapvető emberi szükségleteket biztosítja. Ezért nem hagyjuk, hogy agyonadóztatni. Ameddig kell, folytatjuk a tiltakozást, és mindenhol kiállunk a tervezett változtatások ellen.

Csatlakozz Te is, harcoljunk együtt az igazságtalan adóteher ellen! Hajrá VASAS! Együtt erősek vagyunk!

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP