Sok a munkahelyi baleset

5 év alatt csaknem 15 százalékkal nőtt a regisztrált balesetek száma. Egyik fő ok a dolgozók fokozott leterheltsége, a másik pedig a munkaügyi ellenőrzések hiánya. A Pénzügyminisztérium munkavédelmi főosztályának adatai szerint tavaly 23 738 baleset történt, ezek közül 78 halálos kimenetelű. 5 évvel ezelőtt ugyanakkor kevesebb, mint 20 000 munkahelyi balesetet regisztráltak.

A munkavédelmi hatóság ennek ellenére a munkakörülmények javulását tapasztalta a hazai vállalkozásoknál. Ezt a következtetést vonták le abból, hogy 2017-hez képest tavaly 4,4 százalékkal kevesebb munkáltatónál találtak munkavédelmi szabálytalanságot. Ez azonban még mindig a munkahelyek csaknem 73 százalékát jelenti, és a szabálytalansággal érintett dolgozók száma is nőtt - olvasható a MaSZSZ honlapján.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP