Hőség - intézkedések

Hőségriadót rendeltek el szerte az országban. A hőség idején a munkáltatóknak  intézkedéseket kell tenniük a dolgozók egészsége és biztonsága érdekében. A szabadban dolgozók helyzetének enyhítése érdekében ásványvizet, megfelelő védőfelszerelést, UV szűrős krémet és szemüveget, több pihenőidőt biztosítanak a nagy melegben a cégek.

Zárt térben történő munkavégzés esetén a 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet helyiségek és terek hőmérsékletére vonatkozó pontja szerint a munkahelyünk egyes helyiségeiben egész idő alatt olyan hőmérsékletnek kell lennie, amelytől – munkától és fizikai megterheléstől függően – senki nem lesz rosszul, tehát a szervezet számára megfelelő.

Legyen szó akár szabadtéri, akár zárt térben történő munkavégzésről, fel kell hívni a munkavállalók figyelmét arra, hogy fejfájás, szédülés, szapora szívverés, szemkáprázás esetén azonnal hagyják abba a munkát, és menjenek a kijelölt pihenőhelyre. Szükség esetén hívják az orvost.

 

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP