Újra Bécsben a Vasas Nőbizottsága

 A Pro-Ge nőszervezetével tartó több mint 20 éves kapcsolatunk folytatásaképpen július másodi felében Bécsbe utazott a Vasas Nőbizottságának három fős delegációja Józanné Lack Márta NB elnök, Marsitsné Horváth Marianna IB tag, Novákné Lepsényi Éva IB tag és Szűcs Andrea tolmács.

Az első nap a vendéglátók Klaudia Frieben (Pro-Ge Női elnök), és Martina Schneller (nemzetközi osztály vezetője) tájékoztatták a résztvevőket a parlamenti választás után kialakult politikai helyzetről, a szakszervezet nehézségeiről, az átmeneti kormányzás ideje alatt elért eredményeikről, valamint a járműiparban várható változásokat figyelemmel kísérő terveikről. A magyar delegáció is tájékoztatást adott a magyarországi helyzetről, a populista politikában rejlő veszélyekről. A napot záró esti vacsorán részt vett a Pro-Ge elnöke, Reiner Wimmer is. Másnap délelőtt (Ingrid Bilek Nőbizottsági osztályvezetővel kiegészülve), gyárlátogatásra érkeztek Gloggnitz-ban, a Huyck Wangner Austria Ltd.-be. Délután pedig a gloggnitz-i Dr. Karl Renner  kortárs történeti múzeumban egy szenzációs tárlatvezetéssel egybekötött „történelemórán” vehettek részt a nőbizottsági tagok. A záró napon, Bécsben a Bántalmazott Nők Menedéke Osztrák Egyesület  igazgatónője Mag. Maria Rösselhumer beszélt a szervezet munkájáról, felépítéséről, finanszírozásáról. A tartalmas program zárásaként a felek megegyeztek abban, hogy együttműködésük keretében jövőre Magyarországon találkoznak majd, de addig is folyamatosan ellátják egymást a nőbizottságok munkáját segítő információkkal.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP