Vasas - DGB project

Szeretnénk felhívni minden munkavállaló figyelmét, hogy a Vasas Szakszervezeti Szövetség munkatársai - a német DGB-vel közös projekt keretében - teljesen ingyenes tanácsadást nyújtanak azon dolgozók számára, akik kiküldetésben dolgoznak Németországban. Miről is van szó?

Akkor foglalkoztatnak valakit kiküldetésben, ha a munkaadója munkavégzés céljából határozott időre (max két évre) másik EU tagállamba küldi.
Ilyenkor nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy a fogadó állam egyes szabályai alkalmazandók, amennyiben az kedvezőbb a munkavállalóra nézve, mint a hazai. Például, németországi munkavégzés alatt, a legalacsonyabb bér a német minimálbér és a kinti munka- és pihenőidő szabályai érvényesek. További általános problémák, amelyeket, ha észlel, keressen fel minket:
-Csak Németországba való érkezés után vették fel a munkára,
-Nem rendelkezik írásbeli munkaszerződéssel, kiküldetési szerződéssel
-Nincs érvényes A1 igazolása (a társadalombiztosítás szempontjából jelentős)
-A munkáltatója Magyarországon valós tevékenységet nem végez (ún. postafiók cég)
-24 hónapja dolgozik legalább Németországban, de nem fizetik kint a társadalombiztosítási járulékot (két évig itthon biztosított a kiküldött munkavállaló)
-Munkautasításait a német vállalat munkavállalóitól kapja Elérhetőségek: Személyesen: Bábel Balázs vagy dr. Kiss Bettina cím:Vasas székház, 1086 Magdolna utca 5-7. Email: kikuldetés@vasasok.hu Tel. szám: +36-1-323-5300"

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP