Csökkent a szocho, de nem nőtt a bér

 

Július 1-től csökkent 19,5 százalékról 17,5 százalékra a munkáltatók által fizetendő szociális hozzájárulás adó. A legtöbb munkáltatóknál mégsem történt évközi béremelés. Ez az átlagbérrel számolva nettóban csaknem 29 ezer forint pluszt jelenthetne az év végéig a dolgozóknak, ha kifizetnék.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség előfelmérése azt mutatta, hogy a cégek kevesebb mint harmada (32%) fordíthatja részben vagy egészben béremelésre a szociális hozzájárulási adó csökkentését. Közülük volt, aki úgy tervezte, bónuszt csinál a 2 százalékos szochocsökkentésből, amit év végén bizonyos feltételek mellett lesz adható, volt, aki 1 százalékot tervezett csak a munkavállalóknak adni, és voltak, akik a teljes 2 százalékot béremelésre tervezték fordítani - olvasható a 24.hu cikkében.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP