NEM tehetsz róla, de tehetsz ellene! - Vasas kampány

2020. az áldozatsegítés éve és november 25. a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja! A járvány kezdete óta a duplájára nőtt a bántalmazás miatt segítséget kérők száma. Mondj NEM-et az erőszakra!

A MASZSZ és az Idea közös kutatása alapján Magyarországon a nők fele tapasztalt zaklatást a munkahelyén. Ez egy olyan probléma, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni, nem lehet róla nem tudomást venni. A Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Vasas Nőbizottsága elkötelezett a nők megsegítéséért, így 2020 november 25-ig tartó kampányunkban olyan meghökkentő tényeket és adatokat közlünk majd, amelyek révén reméljük minél többen az ügyünk mellé álltok. Nem csak egy megosztással.

Ha ismersz olyan nőt, aki érintett, igyekezz fenntartani vele a kapcsolatot a mostani, elszigetelt időszakban is. Kiemelten fontos, hogy abban segítsd, amiben segítséget kér. Ne kezdj el tanácsokat adni, ne kritizálj! Áldozatként vagy az áldozat segítőjeként az alábbi helyeken és módokon kérhetsz támogatást:

NANE Egyesület segélyvonala: 06 80 505 101 (hétfő, kedd, csütörtök, péntek 18-22; szerda 10-12 óráig; ingyenes mobilról is).

Hívd a vonalat, ha szeretnéd átbeszélni a helyzeted, a lehetőséged a családon belüli, párkapcsolati erőszakkal kapcsolatban, ha szexuális erőszak vagy zaklatás ért vagy ha érdekel, hogyan támogathatnád érintett ismerősödet.

PATENT Egyesület jogsegély-szolgálata: 06 70 220 2505 (szerda 16-18; és csütörtök 10-12; e-mail: jog@patent.org.hu)

Keresd a jogsegélyszolgálatot, ha kifejezetten jogi természetű kérdésed van a családon belüli erőszakkal, párkapcsolati erőszakkal, vagy a nők- és gyerekek elleni erőszak egyéb formáival kapcsolatban.

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT):  06 80 20 55 20 (ingyenesen hívható napi 24 órában) Hívd az OKIT vonalat, ha menekülnöd kell otthonról, krízisszállást keresel.

 

 

 

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP