Tovább fokozódik a bizonytalanság

 

A Liberty Steel csoport kivonult a Dunaferr acélgyártóval folytatott felvásárlási tárgyalásokból - tudta meg a londoni Argus Media az ügyhöz közel álló forrásokból. A tárgyalásokból való kivonulás összefügghet a Liberty hitelezőjének, a Greensill Capital pénzügyi nehézségeivel, miközben a Liberty Steelnek problémái adódtak a finanszírozás más forrásokból történő biztosításával - olvasható a portfolio.hu cikkében. A Liberty Steel egyébként eredetileg pozitívan állt a Dunaferr felvásárlásának ügyéhez, miután lefolytatták a dunaújvárosi vasmű átvilágítását.

Eközben a héten menesztették az ISD Kokszoló Kft. ügyvezetőjét és a mellette dolgozó és kiálló vezetőket. Evgeny Tankhilevich állt a cég élére, és "irányít". Azt nem tudni milyen felhatalmazás vagy kinevezés alapján, mert a cégnél közgyűlés nem volt. A kokszoló kulcsfontosságú a Dunaferr működésében, lényegében tőlük függ a teljes folyékony fázis. A cégjegyzékben szereplő adatok alapján továbbra sincs legitim cégvezetés, könyvvizsgáló és felügyelő bizottság sem. Bejegyezve egyelőre egy végrehajtási eljárás van. Tehát nagyon bizonytalan jövő és egyre elkeserítőbbek a kilátások.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP