A Mercedes 2020. évi eredménye

 

A nyilvános adatok szerint, 39,3 millió eurós adózott eredménnyel zárta a tavalyi üzleti évét a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. A Mercedes Benz kecskeméti vállalatának  beszámolója szerint kis mértékben esett csupán vissza a társaság árbevétele a 2019. évihez képest. A  2020-as árbevétel 3,41 milliárd euró volt, míg 2019-ben 3,68 milliárd eurót realizált a társaság. A főbb költségek, mint az anyagjellegű ráfordítások esetén 250 millió eurót tudtak megtakarítani. Ehhez még 12 millió eurónyi további költségcsökkentés jött a személyi jellegű ráfordítások kapcsán. Jelentősen nőttek ugyanakkor a pénzügyi ráfordítások. Így összességében az adózás előtti eredmény 98 millió euróról 41,55 millióra csökkent.

A beszámoló alapján a 41,55 millió eurós adózás előtti eredmény kevesebb mint 6 százalékát kellett csak leadóznia a cégnek, a többi mehet a német anyavállalathoz. A társasági adó mértéke – kedvezmények nélkül – 9 százalék lenne. Ezzel együtt a Mercedesnek egészen más adózási szabályokat kell követnie, mint versenytársának, az Audinak, amely cég tízszeres nyereségére, csak fele annyi társasági adót fizet be a költségvetésbe. Tavaly a Mercedes hazavitte a teljes nyereségét és úgy néz ki, hogy idén is hasonló lépésre készül. A beszámolóban azt írják, a tulajdonosok a tárgyévi osztalékról a beszámoló elfogadásakor döntenek, de az előzetes nyilatkozat alapján a 2020. évi eredmény terhére osztalék kerül kifizetésre az anyavállalat részére. Az osztalék várható összege a teljes tárgyévi adózott eredmény.

A hazai autógyárak eredményeiről szóló mfor.hu cikk ITT olvasható.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP