5 konföderáció közös tiltakozása

A kormány a szakszervezetek, így a dolgozók jogait csorbítja azzal, hogy a munkáltatónak már nem kötelező, hanem "választható" opcióvá kívánja gyengíteni, hogy levonja a szakszervezeti tagdíjat a dolgozók béréből. Ezzel a lépéssel nemcsak a szakszervezetek működését lehetetlenítik el, hanem ez súlyos következményekkel járhat a kollektív jogok gyakorlására nézve is. A változtatás ellehetetleníti az érintett szakszervezeteket és csorbítja az ott dolgozó munkavállalók jogait.

A benyújtott jogszabálytervezet most még csak a köznevelés, az egészségügy, a közalkalmazottak, a kormánytisztviselők, a köztisztviselők és a honvédelmi alkalmazottak körét érinti, de bármikor egyszerűen kiterjeszthető akár Magyarország összes szakszervezetére, tagjaira is. Így még az eddiginél is rosszabb helyzetbe kerülhetnének a magyar munkavállalók.

Ezért öt szakszervezeti konföderáció: az ÉSZT, a LIGA, a MASZSZ, a SZEF és a Munkástanácsok közös nyilatkozatot adtak ki az állami tagdíjlevonások diszkriminatív törvényjavaslata ellen, ami ITT olvasható.

Követeljük együtt, hogy vonják vissza ezt a jogszabály-tervezetet!

 

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP