A MaSZSZ Női Tagozata folytatja kampányát

A MaSZSZ Női Tagozata folytatja kampányát, hogy végre a társadalom is észrevegye és a Kormányzat is reagáljon - írta felvezetőjében Toldi Miklósné, aki az alábbiakban tudósít a  Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) Női Tagozatának 2017. június 11-13-a között "A bérkülönbség -  nem csak pénz – 2017” címmel rendezett konferenciájáról.

A rendezvényen Hercegh Mária, a Női Tagozat elnöke elmondta, hogy ülésük egy konferenciasorozat része, amelynek keretében az elmúlt hónapokban, az ország több nagyvárosában találkozott tisztségviselőkkel, a témában érintettekkel. A visszajelzések alapján elmondhatjuk, hogy általános az érdeklődés a női esélyegyenlőség témája iránt, több sajtótermékben jelent meg tudósítás a rendezvényekről, készült riport a témában. Egyre nagyobb körben ismerik fel az emberek, hogy a nők és férfiak közötti bérkülönbség feketén-fehéren kimondva, azt jelenti, hogy a nők 72 nappal dolgoznak többet, mint a férfiak, ugyanazért a bérért azonos munkakörben, minden évben.  Az elnök asszony kijelentette, a bérkülönbség felszámolásáért mindaddig küzdeni fog a szervezet, ameddig szükséges. 

A jelenlévő alapító szervezetek képviselői egyhangúlag Hercegh Máriát választották meg a MASZSZ elnökségi tagjának, valamint a jogi bizottság tagjának. Ebben a munkában a jövőben részt vesz Kiss-Rigó Alíz (KASZ) is, akitől összefoglalót hallgathattak meg a Szakszervezetek Pán-Európai Regionális Tanácsának (PERC) Női bizottsága Magyarországon tartott üléséről, amelyen a MASZSZ Női Tagozata részéről Kovács Anikóval (VASAS) vettek részt. A rendezvénynek két fő témája; a nők és férfiak ellen irányuló munkahelyi erőszak elleni küzdelem, valamint a „Számolj velünk” kampány értékelése voltak. Ezt követően beszámolók hangzottak el az elért eredményekről és tapasztalatokról. A nemzetközi kampány céljai között szerepel az is, hogy a nők aránya a vezető testületben legalább 30%-ot érjen el.

A konferencia következő előadója, Böcskei Balázs politológus arra hívta fel a figyelmet, hogy közelednek a választások, és így újra előkerül a kvóta, a nőkre és a civilekre vonatkozó kérdések. Addig nem beszélhetünk társadalmi ellenállásról, amíg csak egy élcsapat van, fontos, hogy legyenek szövetségeseink, és a kampány láthatóvá váljon. Beszállítói ország Magyarország, a munkavállalók kiszolgáltatottak.

Trapp Heni  - újságíró, kreatív szövegíró -  az online kommunikáció lehetőségeit mutatta be. A jó dolgok mindig összehangoltan történnek, de ehhez  szükség van a figyelemfelkeltésre, a szemléletformálásra és a cselekvésre ösztönzésre. A Női Tagozat nagy eredményt ért el abban, hogy a bérkülönbség  kampányról sokat írt a sajtó, és ezeknek a számát bővíteni kell, viszont  a jövőben egyre inkább szükség van a kreatív médiára is.   

Dr. Németh István  „Dr. Prezi”  tréner prezentációjából megtudhattuk, hogy a kampányban mit, hogyan csináljunk, hogyan használjuk az erősségeinket, melyek a jó sztori elemei. Megismertük, hogy a metaforák használatával az unalmasból izgalmas, a lényegtelenből emlékezetes, a bonyolultból letisztult lesz a mondanivalónk.

Pető Péter és Rimányi Zita újságírók elmondták, hogy miről ír, vagy nem ír a sajtó. Fontos, hogy egyedi tartalma legyen, de figyelembe kell venni azt is, hogy mi érdekli a munkavállalókat, például egy nőt hogyan érinti élete során a 20%-os bérkülönbség?         

A Politikus nők és a kampány panelbeszélgetésben Dr. Gurmai Zita (MSZP), Gy. Németh Erzsébet (DK), Hegyes Beáta (Párbeszéd), Orosz Anna  (Momentum) és Jancsó Andrea (LMP) vettek részt. Az Európai Unióban már 2007-ben láthatóvá vált a bérkülönbség, amely akkor 15% volt, és 54 napot jelentett, - ma már 20% és 72 nap – mondta Dr. Gurmai Zita. Négy törvényjavaslatot nyújtottak be, köztük a nemek közötti bérszakadék megszüntetésére vonatkozót is. Véleménye szerint, akkor tudnánk előre lépni, ha a parlamenti pártoknak közös anyaguk lenne, és közös kampányt folytatnának. Hegyes Beáta szerint az egyenlő bérezésnek az Alaptörvényben kellene szerepelnie, és legyen jelentéstételi kötelezettség az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) felé. Legyünk bátrak, mert a nők képesek ugyanazokra a feladatokra, mint a férfiak. A Kormány a nőket igyekszik visszaszorítani, ezért rövid időn belül szemléletformálásra  van szükség, Gy. Németh Erzsébet szerint, ezért a DK szeretne partner lenni a közös gondolkodásban, és abban, hogy a testületekben 30% női részvétel legyen. Jancsó Andrea elmondta, hogy a parlamentben négyszer adott be az LMP törvényjavaslatot egyenlő bér témában.  Elengedhetetlen az átláthatóság, hogy milyen munkakörben mennyit lehet keresni. Nem csak a nők érdeke az egyenlő bérezés – folytatta Orosz Anna. A Kormánynak erősen  ösztönözni kellene a férfiakat is, hogy menjenek GYES-re, mert jelenleg mindössze száz nő mellett egy férfi él ezzel a lehetőséggel.  Fontos, hogy  megfelelő jogszabályi háttér legyen, és megfelelő számú  az óvodai  és bölcsődei férőhely, amely most igen kevés. Zárásként elmondták véleményüket a Vona Gábor által javasolt bérunióról, abban mindannyian  egyetértettek, hogy ez csak politikai haszonszerzés, politikai fogás, és nem járna jól a munkavállaló.                        

„Sztereotípiák és nemi diszkrimináció nélkül, a női foglalkoztatás hatásvizsgálata a vállalkozói szférában” címmel Hannauerné Szabó Anna, a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ),  a Textil és Ruházatipari    szekció elnöke, nagyon sok témát érintett. Megismerhettük az Európai Unió (EU) stratégiáját a nemek közötti esélyegyenlőségért, a bérszakadékok főbb okait az EU tagországokban, a foglalkoztatáspolitikához kapcsolódó stratégiai célokat. Javaslatai között szerepelt az összefogás, az információ csere és a hatékony lobbi tevékenység is.      

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke, Kordás László „Az érdekvédelem női arca” címre fűzte mondanivalóját. A magyar társadalom még szeret úgy tenni, mintha nem lennének bérkülönbségek, ugyanakkor sajnáljuk a gyermekét egyedül nevelő nőket, akiknek drámai a társadalmi helyzetük.

 A résztvevők részéről igen sok javaslat érkezett ebben a témában, többek között :

  • el kellene érni, hogy a versenyszférában legyen bérbesorolás,
  • a bérkülönbség a képzéseken is szerepeljen, és erről kiadványok is készüljenek,
  • a szakszervezeti vezetők nagyobb részvétele szükséges a folytatáshoz,
  • a politikus nők is egyetértettek abban, hogy amit a Nőtagozat elért ebben a témában, azt nem szabad abba hagyni.

Összegzésként Hercegh Mária elmondta, hogy ez a kampány a MASZSZ Női Tagozat nevéhez fűződik, az eredményeinkre büszkék lehetünk, és a munkánkat közösen folytatjuk tovább.

„Az emberek elfelejtik, amit mondasz, és elfelejtik, amit teszel. Az egyetlen dolog, amire emlékezni fognak, az, hogy milyen érzéseket váltottál ki belőlük.” (Maya  Angelou)

 

Nyírmeggyes, 2017. június 15.                                                                                  Készítette: Toldi Miklósné

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP