Figyelem! Változás az Önsegélyező Pénztárnál

Tegnap ülésezett a Vasas Önsegélyező Pénztár Igazgatótanácsa (IT). A tagok áttekintették a pénzügyi helyzetet, megbeszélték az MNB ellenőrzést követő visszajelzésekkel kapcsolatos tennivalókat és kielemezték a szeptember végén elfogadott pénzmosás elleni szabályzat hatásait. Ez utóbbi kapcsán felmerült a szolgáltatást igéynlő tagok beazonosításának kérdése, amihez kapcsolódóan az IT felhívja a Pénztárral kapcsolatot tartó tisztségviselők figyelmét, hogy:

2017. október 1-től, csak olyan pénztártag/kedvezményezett részére tudunk szolgáltatást teljesíteni, akit helyben a tisztségviselő személyesen beazonosít, és ennek igazolására a segélykérelemhez az igénylő szeméyi igazolványának és lakcímkártyájának másolatát csatolja.

Az okmányok másolatára azért van szükség, mert 2017. szeptember 30-al hatályba lépett  "A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról, valamint az Európai Unió és az ENSZ Biztonsági Tanácsa által elrendelt pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtásáról szóló szabályzat", melyet az új törvényi szabályozás miatt kellett elfogadnia a Pénztárnak. A szabályzat több új elemmel egészült ki, mely új feladatokat ró a Pénztárra, mint például az igazolvány másolatok bekérése, 2019.06.26-ig a meglévő pénztártagok újraazonosítása, 5 évente az adatok ellenőrzése, vizsga az alkalmazottaknak, belső kockázatértékelési anyag készítése, stb. A törvényes működés érdekében kérjük szíves megértéseteket és az együttműködést! Köszönjük!

A Vasas Önsegélyező Pénztár Igazgatótanácsa

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP