#metoo - we too

Igen, mi is csatlakozunk, november 25-én a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján! Nem azzal, hogy megnevezzük a zaklatókat, hanem azzal, hogy segítő kezet nyújtunk a bántalmazottaknak.

A zaklatás az emberi méltóság és szabadság elleni bűncselekmény! De tudjuk, hogy nagymértékben látens jelenségről van szó, amely csak ritkán kerül felszínre. Az esetek kivizsgálása sem jellemző, a szexuális zaklatás ügyekben hozott elmarasztalások száma pedig renkívül alacsony. Az is tény, hogy szexuális zaklatást szinte minden munkahelyen elkövetnek és szexuális zaklatást bárki elszenvedhet. A zaklatás elszenvedői pedig megalázva, semmibe véve érzik magukat és félnek, erősen traumatizálódnak.

Az áldozatok a megtörtént esetek legnagyobb részében nem fordulnak ezzel a problémával sehová. Miért? Mert nem tudják hova fordulhatnak. Ezen akarunk változtatni. A Vasas Nőbizottsága készített egy plakátot, amelyen rajta vannak azon szervezetek elérhetőségei, ahova a bántalmazottak segítségért fordulhatnak. A plakátot közzétesszük itt és a facebook oldalunkon is, valamit kifüggesztjük a területünkön lévő munkahelyeken is.

Ha érintett vagy, tudd, NEM A TE HIBÁD, nem csináltál semmi rosszat! Tudd: NEM VAGY EGYEDÜL! Van aki meghallgat, megért és segít!

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP