Egy csapat nő, nem csak a nőkért

 

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) Női tagozata február 7-9 között, Hajdúszoboszlón tartotta a 2018. április 3.-án esedékes választói értekezletre való felkészülő munkaértekezletét, amelyen a tizenhat alapító szakszervezetek közül tizenegy kolléganő vett részt. Hercegh Mária, a Női Tagozat vezetője prezentációjában részletesen bemutatta az elmúlt négy évben végzett munkát, és a 2018-as feladatokat. Az idei év kiemelt témája a munkahelyi zaklatás lesz, amely nem maradhat, ne maradjon láthatatlan! Ebben az évben is folytatódnak a tudásátadó konferenciák, amelynek a Nőkonferencia lesz a záró rendezvénye. Legkésőbb április 03-ig a tisztújító választásokat meg kell tartani, ehhez Beszámolót és a következő négy évre szóló Programot kell készíteni, valamint a Szervezeti és Működési Szabályzatot (SZMSZ) is szükséges aktualizálni.

Vendégünk volt Kordás László elnök,-  aki a csoportmunka közben érkezett -  és Székely Tamás alelnök is, aki elismerően nyilatkozott a Női Tagozat munkájáról és az eredményeiről, amelyekre – elmondása szerint - büszkék lehetünk.  Vida Sándor, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) megyei titkára kedves meglepetése volt, hogy a közelgő Valentin nap alkalmából saját versével köszöntötte a jelenlévőket. Példaértékű munkát végez, mert szűrővizsgálatokat és felvilágosító előadásokat szervez a tagoknak, amelynek nyolcvan százaléka nő. Nyílt napot tartottak Nyíregyházán és Debrecenben a hatóság embereivel közösen, az osztályfőnöki órák keretén belül pedig lehetősége van arra, hogy a diákokkal megismertesse a szakszervezetet. Nagyon fontos a karitatív tevékenység is, különböző adományokkal támogatják a rászorulókat .

Milyen a megbecsülése a szakszervezetnek a területen? –tette fel a kérdést Hercegh Mária a megyei képviseletvezetőnek.

Tóth Dezső válaszából megtudtuk, hogy 1975. 05. 01-től lát el szakszervezeti tisztséget. A munkája és a személyes ismeretsége is hozzájárult ahhoz, hogy a szakszervezet a városban és a megyében elfogadott legyen. A kornak megfelelő székházzal rendelkeznek Debrecenben, egy társasház 1/3-a a MaSZSZ tulajdona. Az épületben jól felszerelt irodák vannak és egy tárgyaló is, amely kiválóan alkalmas értekezletek és tréningek megtartására. A munkáját könnyítette volna, ha a MaSZSZ megalakulása után kellő információval rendelkezik arról, hogy a szakmáknál kik az aktív kollégák.

A munkaértekezlet összegzésében Hercegh Mária elmondta, hogy egy remek csapat volt együtt, nagyon sok jó és használható javaslat született, amelyek alkalmasak arra, hogy a következő négy évre beépüljön a Női Tagozat Programjába, és hozzájárult ahhoz, hogy még eredményesebben dolgozzunk tovább. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy mindezek megvalósításához pedig elengedhetetlen az, hogy javuljon a kommunikáció rövid időn belül és minden szinten.

 „A férfiak keményebben játszanak, mint dolgoznak; a nők pedig keményebben dolgoznak, mint ahogy játszanak.” /M.R. Rinehart/

 A tudósítást Toldi Miklósné készítette.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP