Munkahelyi stressz

 

A Profession.hu aktuális kutatásában annak járt utána, hogy mennyi stressz ér minket a munkahelyünkön. A válaszokat összevetve egy korábbi felmérés eredményével kiderül, nem történt igazi szemléletváltás egyik fél részéről sem.

A válaszadók 20 %-a állította azt, hogy a munkája sok stresszel jár. A 4 és 6 órás munkaidőben dolgozók körében ez az arány jóval kevesebb. Az aktívan sportolók szintén kevésbé érzik stresszesnek a munkájukat. A legnagyobb stresszforrást ( 23%) a munkával kapcsolatos elvárások jelentik. Korábban a vezetőkkel való kapcsolat (20%) nem okozott komolyabb konfliktust, de az idén a második leggyakoribb ok ez. A kollégák 12%, az iparág helyzete 11%, az ügyfelek, partnerek 14% és a munkakörülmények 12% nagyjából egyforma arányban okoznak kellemetlenségeket.

A munkahelyi feszültségoldásnak egyik jellemző módja a sportolás. A válaszadók 25%-a kifejezetten ezért mozog. A kávézást 29%, a dohányzást 23% részesítik előnyben. A leghatásosabb stresszoldónak a kibeszélés számít a megkérdezettek csaknem felénél. Az, hogy a stresszes hangulat ne álljon fent sokáig, a munkáltatók érdeke is. Az emberek 45 %-ra ugyanis blokkoló hatással van a feszültség és csak 17 % szerint motiváló hatású.

A négy évvel ezelőtti adatokkal összehasonlítva nem nőtt azok aránya (47%), akik a mozgást a mindennapjaik részévé teszik. Sajnálatos módon a munkahelyek továbbra sem támogatják munkavállalóik fizikai és mentális egészségének megőrzését. A kutatás szerint 73 % semmilyen módon nem segíti dolgozói sportolását. Csupán egytizedük üzemeltet valamilyen sportlétesítményt, csak 6 % biztosít kedvezményes belépőjegyet, és 4 % szervez sportnapot a dolgozóinak. Jellemzően a 100 főnél több alkalmazottat foglalkoztatók támogatják célzottan a sportolást.

(forrás: profession.hu)

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP