Forgalomgyorsító demonstráció - Veszprém

2018. április 25-én kettő és fél három között Veszprémben, a Házgyári út és a Henger utca kereszteződésében ismét demonstrálnak a helyi Vasasok. A demonstráció lényege, hogy a rendezvény biztosítása miatti rendőri jelenlét és a velük megjelenő forgalomirányítás fel fogja gyorsítani a kereszteződés forgalmát, ezért a szükséges szemaforok kiépítéséig emberi forgalomirányítás megszervezését kérik!

Mivel ismét egy meleg nyár közeleg, ezért a Vasasok újfent ráirányítják a figyelmet a veszprémi észak-nyugati ipari park közlekedésével kapcsolatos problémára. Javaslatuk szerint a terheltebb időszakban érdemes lenne ideiglenes jelleggel rendőri vagy polgárőri forgalomirányítást bevezetni.

Hosszabb távon pedig indokolt lenne lámpás forgalomirányítás kiépítése és zebra felfestése, valamint egy kanyarodósáv kialakítása is.  Ez nem olyan mértékű beruházás, amit a város és a jól prosperáló vállalatok ne engedhetnének meg maguknak a több ezer helyben dolgozó munkavállaló biztonsága érdekében.

Előzmények: Már 2016 júliusában követelték a városi döntéshozóktól, hogy az észak-nyugati ipari park közlekedésével kezdjenek valamit. A meghirdetett aláírásgyűjtés nyomására hamarosan terveket jelentett be az önkormányzat, de fejlesztéseket azóta csak az ipari társaságok valósítottak meg. 2017-ben sorra dőltek a melegrekordok, és a beduguló kereszteződésekben rostokoló felhevült, levegőtlen buszokban tucatszám lettek rosszul a környékbeli cégek dolgozói.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP