BMW gyár Debrecenben

 

A BMW Group tovább bővíti gyártóhálózatát Európában, melynek jegyében új üzemet létesít Magyarországon, Debrecen mellett. Az új beruházás értéke eléri majd az 1 milliárd eurót. Egy 400 hektáros területen olyan üzem jön majd létre, amelyben a termelés felfuttatása után közel 1000 alkalmazottal, évente akár 150 ezer hagyományos és elektromos autót állíthat elő a bajor autógyártó. Ezzel az Audi és a Mercedes után a harmadik német prémium autógyártó érkezik Magyarországra. 

A gyár helyszínének kinézett terület a jövő év második felére kerül a BMW tulajdonába, és jövőre már megkezdik a munkaerő toborzását. A BMW több európai várost is megvizsgált lehetséges helyszínként. Debrecenre elsősorban kiváló infrastruktúrájának, megfelelő logisztikai kapcsolatainak, valamint a meglévő beszállítói hálózat elhelyezkedésének köszönhetően esett a választás. A környék szakképzett munkaereje szintén jelentős előny volt a választás során - a BMW közleménye szerint.

Magyarország már jelenleg is fontos autógyártó helyszín, Kecskeméten a Mercedes, Esztergomban a Suzuki, Győrben az Audi gyárt személyautókat, Komáromban a BYD gyárt buszokat, motorgyártás pedig Győrben, és Szentgotthárdon az Opelnél történik. Az EU-ban tavaly összesen több mint 19 millió járművet gyártottak, amiből 17 millió volt a személyautó. A magyarországi gyártás 472 ezer volt, vagyis az összes Európában gyártott személyautó 2,8 százalékát Magyarországon gyártották. A debreceni BMW-kapacitás évente 150 ezres lesz, azzal a hazai autógyártó kapacitás közel harmadával nőhet. A BMW világszerte 14 országban, összesen 30 gyártási helyszínen készít BMW-, MINI-, Rolls-Royce-modelleket, valamint BMW-motorokat, járműveit több mint 140 országban értékesíti. Európában 16 helyszínen rendelkezik gyárral a BMW, a debreceni üzem a 17. lesz.

forrás: portfolio.hu

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP